MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Τα δάνεια του Νεο Ελληνικού Κράτους Κ Γρίβας, Γ Αδαλής

Ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας και ο οικονομέτρης Γιώργος_Αδαλής καλεσμένοι του Αντρέα Μαζαράκη στην εκπομπή "ο_εξαρχείων" της 09ης Δεκεμβρίου 2021 συζητούν για τα δάνεια του νεοελληνικού κράτους
 

Σχέδιο του ΓΓ ΝΑΤΟ για δημιουργία ταμείου ενίσχυσης της Ουκρανίας με 100 δισ ευρώ με πενταετή ορίζοντα-Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να το υιοθετήσει

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τους Ρώσους να έχουν το πάνω χέρι στο πεδίο της μάχης στην παρούσα φάση και το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο για το Κίεβο.
 
Η πιθανότητα εκλογής Τράμπ στις ΗΠΑ σε συγκερασμό με τα όσα έχει δηλώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν προβληματίσει  το ΝΑΤΟ, το οποίο αναζητά έγκαιρα λύσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια παροχής βοήθειας στον Ζελένσκι στο διηνεκές του χρόνου.
Σχέδιο του ΓΓ ΝΑΤΟ  Στόλτενμπεργκ για δημιουργία ταμείου ενίσχυσης της Ουκρανίας με 100 δισ ευρώ με πενταετή ορίζοντα