MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Το μεγάλο τσεκούρι στο επίδομα ανεργίας

Οι εκτός πραγματικότητας προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον «εθισμό στα επιδόματα» προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις
 
Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για επώδυνες αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, κατ’ επιταγήν της Εκθεσης Πισσαρίδη. Ηδη το… μασάζ της κοινής γνώμης άρχισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που τόνισε την Τρίτη σε συνέντευξή του ότι «οι άνεργοι είναι εθισμένοι σε επιδόματα».
 
Αυτή η επαίσχυντη δήλωση, που θέλει να κινητοποιήσει ανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού, είναι, συν τοις άλλοις, εκτός πραγματικότητας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εντύπωση ότι είναι δυνατόν ένας πολίτης να μπορεί να ζήσει με τα 510 ευρώ που χορηγεί ο τέως ΟΑΕΔ στους ανέργους (και αυτό μόνο για έναν χρόνο)!
 

«Το ΝΑΤΟ καταργεί και τυπικά την ελληνική κυβέρνηση»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 
Όλο και πιο εξωφρενικά μέτρα παίρνει ή ετοιμάζεται να πάρει το ΝΑΤΟ και ευρύτερα η Δύση, αδιαφορώντας παντελώς για το αν οι αποφάσεις της φέρνουν την ίδια τη Δύση σε καθεστώς ελάχιστα συγκαλυμμένης αμερικανικής δικτατορίας και την ανθρωπότητα κοντύτερα σε γενικό χάος και, εν τέλει, όλο και πιο κοντά στον τερματισμό της ανθρώπινης ζωής στον πλανήτη. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνει κανείς να τα σχολιάσει, όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ σπανίως τα αναφέρουν, καθώς η κύρια αποστολή τους μοιάζει να έχει πλέον γίνει η αποβλάκωση του ελληνικού πληθυσμού και η προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του Ισραήλ.
 

Ρ.Κιγιοσάκι: «Η οικογένεια Μπάιντεν είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος»

«Θα είναι ο καρκίνος της Αμερικής και του κόσμου για τουλάχιστον εκατό χρόνια»!
 
Ο διάσημος οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι εξήγησε πως οι ΗΠΑ παράγουν συνεχώς χρήμα από τον απόλυτο αέρα και θεωρεί την οικογένεια Μπάιντεν το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος.
«Χρωστάω ένα δισεκατομμύριο δολάρια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου, διότι είναι πρόβλημα της τράπεζας», ανέφερε σε πρόσφατο podcast του.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει διότι η φύση του fiat χρήματος, δηλαδή των νομισμάτων που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες είναι αυτό ακριβώς: Χρέη.