MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

«Το ΝΑΤΟ καταργεί και τυπικά την ελληνική κυβέρνηση»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 
Όλο και πιο εξωφρενικά μέτρα παίρνει ή ετοιμάζεται να πάρει το ΝΑΤΟ και ευρύτερα η Δύση, αδιαφορώντας παντελώς για το αν οι αποφάσεις της φέρνουν την ίδια τη Δύση σε καθεστώς ελάχιστα συγκαλυμμένης αμερικανικής δικτατορίας και την ανθρωπότητα κοντύτερα σε γενικό χάος και, εν τέλει, όλο και πιο κοντά στον τερματισμό της ανθρώπινης ζωής στον πλανήτη. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνει κανείς να τα σχολιάσει, όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ σπανίως τα αναφέρουν, καθώς η κύρια αποστολή τους μοιάζει να έχει πλέον γίνει η αποβλάκωση του ελληνικού πληθυσμού και η προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του Ισραήλ.
 
Δεν θα διαβάσετε πουθενά για τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ μας οδηγεί κάθε βδομάδα κοντύτερα στον πυρηνικό πόλεμο, για τον πρόεδρο της Βουλγαρίας που κατηγορεί την Ατλαντική Συμμαχία ότι μας οδηγεί στον πυρηνικό Αρμαγεδώνα, για τον βετεράνο των Γάλλων ατλαντιστών Πιερ Λελούς που έχει τρομάξει από τη διαρκή κλιμάκωση χωρίς επιθυμία να ανοίξει οδός διαπραγμάτευσης -το αντίθετο. Ακόμα και δύο αναλυτές της Ραντ προειδοποιούν ότι δεν χρειάζονται μόνο όπλα στην Ουκρανία, χρειάζεται και κάποια στρατηγική. Το να κλιμακώνεις διαρκώς χωρίς σχέδιο δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα: τη σύγκρουση με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των δύο αντιπάλων και της ανθρωπότητας γενικά.
 
Το τελευταίο που διαβάσαμε στην αλυσίδα της τρέλας είναι η απίστευτη δήλωση του νέου Dr. Strangelove,  του γελοίου αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνος, Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαν Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με δηλώσεις του οποίου, το ΝΑΤΟ θα αποφασίσει στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου να μετατρέψει σε υποχρεωτικές τις παραδόσεις όπλων από τα μέλη του στην Ουκρανία. Θα τις «συντονίζει» απευθείας ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, ανώτερος διοικητής των Συμμαχικών Στρατευμάτων στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια θα παίρνει ο Καβόλι τους δικούς μας και θα τους λέει για φέρτε μου αυτούς τους S-300 από την Κρήτη, τους χρειάζομαι. Ή εκείνα τα πολυβόλα από τη Λήμνο. Ή τα περισσευούμενα F-16.
 
Ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Δένδια έδωσε τον πρώτο επίσημο εκπαιδευτή F-16 ΝΑΤΟϊκής χώρας στην Ουκρανία, μια είδηση που έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας στα ρωσικά ΜΜΕ και ελάχιστης στα ελληνικά. Ενώ υπέγραψε προ ολίγου καιρού συμφωνία με τους Αμερικανούς που επιτρέπει τη διάθεση Ελλήνων στρατιωτικών στον αμερικανικό στρατό! Κυκλοφορεί εξάλλου και μια πρόταση για τη δημιουργία στρατιωτικής ζώνης Σένγκεν, με ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να κυκλοφορούν ελευθέρως στην ΕΕ χωρίς να ζητάνε προηγουμένως τις «χρονοβόρες» άδειες των επιμέρους εθνικών κυβερνήσεων.
 
Φυσικά υπάρχει και το οικονομικό σκέλος με την Ελλάδα να πιέζεται να δεσμευθεί στην παροχή ενός ή δύο δις στην Ουκρανία για τις ανάγκες του αμερικανικού πολέμου κατά της Ρωσίας, την ίδια ώρα που λέει ότι δεν μπορεί να καταργήσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και δεν έχει λεφτά για το ΕΣΥ που καταρρέει και Κύριος Οίδε πόσους Χριστιανούς στέλνει καθημερινά στον άλλο κόσμο.
 
Θα συμφωνήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Δένδια με αυτά που της ζητάει το ΝΑΤΟ στη σύνοδο του Ιουλίου; Σιγά μη διαφωνήσει όσο καιρό δεν αντιμετωπίζει ουσιαστική αντιπολίτευση. Με τούτα και με κείνα πάντως και ενώ ασχολούμαστε με τη σκυλίτσα Κασσελάκη και με τον κ. Ανδρουλάκη, η Ευρώπη μετατρέπεται σε μια ζώνη ολοκληρωτισμού τιθέμενη υπό πλήρη αμερικανική κατοχή και στον στρατιωτικό τομέα. Θα ακούσουμε άραγε τίποτα επ’ αυτών όλων των τρομακτικών από τη διεθνή «συνάθροιση των αχρήστων» που οργανώνει ο Τσίπρας στην Αθήνα;
 

 
 
 Δημ. Κωνσταντακόπουλος
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: kosmodromio.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου