MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ρ.Κιγιοσάκι: «Η οικογένεια Μπάιντεν είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος»

«Θα είναι ο καρκίνος της Αμερικής και του κόσμου για τουλάχιστον εκατό χρόνια»!
 
Ο διάσημος οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι εξήγησε πως οι ΗΠΑ παράγουν συνεχώς χρήμα από τον απόλυτο αέρα και θεωρεί την οικογένεια Μπάιντεν το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος.
«Χρωστάω ένα δισεκατομμύριο δολάρια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου, διότι είναι πρόβλημα της τράπεζας», ανέφερε σε πρόσφατο podcast του.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει διότι η φύση του fiat χρήματος, δηλαδή των νομισμάτων που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες είναι αυτό ακριβώς: Χρέη.
 
Με άλλα λόγια, ο πιο πλούσιος είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο χρέος.
 
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως όταν κάποιος καταθέτει χρήματα σε μια τράπεζα, το ίδρυμα εγγράφει αυτό το ποσό ως liability.
 
Η τράπεζα διακρατά ένα κλάσμα από τις καταθέσεις των πελατών της ως αποθεματικό, και το υπόλοιπο το δανείζει.
 
Από αυτά τα δάνεια παράγονται νέες καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, και έτσι δημιουργείται αποτελεσματικά νέο χρήμα.
 
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι τράπεζες δημιουργούν ρευστότητα δανείζοντας περισσότερα από όσα έχουν στα αποθεματικά τους, κάτι που «δρα» πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τις αρχικές καταθέσεις.
 
Επίσης, όταν κάποιος καταθέτει χρήματα στις τράπεζες, εκείνες τα διαχειρίζονται ως liability, καθώς τα χρωστούν στον καταθέτη και την ίδια στιγμή πρέπει να του δώσουν τόκο.
 
Για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, οι τράπεζες δανείζουν μέρος των καταθέσεων με υψηλότερο τόκο.
 
Με αυτό τον τρόπο αποκομίζουν έσοδα και από τις καταθέσεις των πολιτών, χωρίς δηλαδή καμία παραγωγική δραστηριότητα, κερδοφορούν από τον απόλυτο άερα.
 
Ο Κιγιοσάκι κατηγοριοποιεί το χρέος σε καλό χρέος και κακό χρέος, με το καλό χρέος να είναι αυτό που συμβάλλει στην οικοδόμηση πλούτου, όπως τα δάνεια που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που παράγουν εισόδημα, όπως ακίνητα, επιχειρήσεις ή επενδύσεις.
 
Υποστηρίζει τη χρήση του χρέους ως μόχλευση στις επενδύσεις, ιδίως στα ακίνητα, θεωρώντας το ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστούν οι διακυμάνσεις της αγοράς και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες.
 
Σύμφωνα με τον Κιγιοσάκι, αν θες να γίνεις πλούσιος, πρέπει να αναπτύξεις δεξιότητες, όχι πτυχία.
 
«Η νούμερο 1 δεξιότητα είναι το να μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται το χρέος αντί χρημάτων.
 
Επίσης, πρέπει σημαντικό είναι να μπορείς να πουλάς, αφού οι πωλήσεις σημαίνουν εισόδημα, όπως άλλωστε δείχνουν και οι λογαριασμοί των εταιρειών.
 
Όσοι δεν μπορούν να πωλήσουν είναι καταδικασμένοι να έχουν μηδαμινά εισοδήματα» λέει ο οικονομολόγος.
 
«H μαρξιστική Αριστερά του Τζο Μπάιντεν το παρατράβηξε καταδικάζοντας τον πρόεδρο Τραμπ.
 
Οι woke φιλελεύθεροι έδειξαν πόσο διεφθαρμένοι είναι και γιατί ο Τραμπ τους χαρακτηρίζει βάλτο.
 
Δυστυχώς ο Μπάιτεν είναι ο χειρότερος Πρόεδρος στην ιστορία και ζημιώνει τον ίδιο και την εγκληματική οικογένειά του… που τελικά δικάζονται…
 
Θα είναι καρκίνος της Αμερικής και του κόσμου για τουλάχιστον εκατό χρόνια.
 
Μόλις έριξε το τείχος του  στα σύνορα με το Μεξικό, ο Μπάιντεν κάλεσε διεστραμμένους, ναρκεμπόρους και ομάδες μικροεγκληματιών στη χώρα, που πρέπει να κλέψουν για να επιβιώσουν.
 
Η διακοπή λειτουργίας του αγωγού Keystone XL προκάλεσε αύξηση της τιμής του πετρελαίου από 30 σε 130 δολάρια σε μόλις μία εβδομάδα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των φτωχών ανθρώπων.
 
Ο πληθωρισμός θα είναι μαζί μας για χρόνια.
 
Τα καλά νέα είναι ότι ο Μπάιντεν δεν θα επανεκλεγεί.
 
Τα κακά νέα είναι ο φιλελεύθερος ακαδημαϊκός βάλτος που έφερε την οικογένεια του εγκλήματος Μπάιντεν στην εξουσία… εξακολουθούν να βρίσκονται στην εξουσία.
 
Γι’ αυτό αγοράζω χρυσό, ασήμι και Bitcoin.
 
Οι μαρξιστές μπορεί να ελέγχουν την πολιτική και τα ψεύτικα χρήματα…. αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν τα πραγματικά χρήματα» κατέληξε ο Κιγιοσάκι.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου