MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ι. Μάζης : Μορατόριουμ με απεμπόληση δικαιωμάτων αν δεχόμαστε ύπαρξη διαφορών

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιωάννης Μάζης , μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν , αν το μορατόριουμ οδηγεί από πλευράς μας σε αναγνώριση διαφορών , πλην αυτής που το Ελληνικό ΥΠΕΞ έχει ρητά περιγράψει ως μια την διαφορά οριοθέτησης ΑΖΟ/Υφαλοκρηπίδας, τότε το «ήρεμο καλοκαίρι» , δεν σημαίνει παρά απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , με όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας, αναλλοίωτες πάνω στο τραπέζι. 
 

Η επικεφαλής επιστήμων του ΠΟΥ μηνύεται για παραπληροφόρηση και καταστολή αποδεικτικών στοιχείων

Στις 25 Μαΐου 2021, ο Ινδικός Δικηγορικός Σύλλογος (IBA) εξέδωσε νομική ανακοίνωση 51 σελίδων στην Δρ Soumya Swaminathan, την επικεφαλής επιστήμονα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για διάδοση παραπληροφόρησης και παραπλάνηση του λαού της Ινδίας, προκειμένου να εκπληρώσει την ατζέντα της.


Ο IBA με έδρα τη Βομβάη είναι μια ένωση δικηγόρων που προσπαθούν να φέρουν διαφάνεια και λογοδοσία στο ινδικό δικαστικό σύστημα. Συμμετέχει ενεργά στη διάδοση των νομικών γνώσεων και παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη σε υποστηρικτές και απλούς ανθρώπους στον αγώνα τους για δικαιοσύνη.

Το εμβόλιο είναι το πρόσχημα

Οι εκβιασμοί για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα δεν γίνονται πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Η υποχρεωτικότητα είναι απολύτως αντισυνταγματική και παράνομη. Ο πολίτης υποχρεώνεται να πάρει την απόφαση να εμβολιαστεί υπό καθεστώς φόβου με κατάληξη την ανελευθερία του. Εκβιάζεται να δεχθεί να ένα εμβόλιο που για τις παρενέργειές του έχουν αποποιηθεί τις ευθύνες τους οι εταιρίες που το παρασκευάζουν και οι επιτροπές των ειδικών που το συστήνουν.


Το εμβόλιο είναι το πρόσχημα. Απώτερος στόχος μια δυστοπική κοινωνία, όπου για να μπορούμε οι πολίτες να ασκούμε τα δικαιώματά μας θα πρέπει να έχουμε ηλεκτρονικό πιστοποιητικό.

Νέο brain drain προ των πυλών

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δημιουργούν… ιδανικές συνθήκες για καινούργια μαζική έξοδο νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.


Η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα Μητσοτάκη – Χατζηδάκη είχε αν μη τι άλλο επιτυχία (τόσο σε επίπεδο συμμετοχής όσο και σε επίπεδο μαζικότητας των συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα).

Ήδη οι δυνάμεις της εργασίας προετοιμάζουν την επόμενη αγωνιστική κινητοποίηση. Όμως το εργασιακό έκτρωμα που οσονούπω θα αποτελεί νόμο του κράτους φέρνει άλλη μια δυσάρεστη εξέλιξη (πέραν της μείωσης των θέσεων απασχόλησης και της κατακρήμνισης της αγοραστικής δύναμης), αν σε αυτό προστεθούν οι αυξήσεις των τιμών στα ενοίκια αλλά και η παγκόσμια αύξηση στις τιμές των τροφίμων.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: “Ακούσαμε τις απαιτήσεις της Τουρκίας” λέει ο Ι.Μάζης

Τι προέκυψε από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν; “Ένα ήρεμο καλοκαίρι” αν και ο Τούρκος πρόεδρος “υποσχέθηκε” ηρεμία όλο το 2021! Ήταν αυτός ο μοναδικός στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής; Ελπίζουμε όχι. Και τι θα κάνουμε αυτό το εξάμηνο της “παύσης”; Θα το εκμεταλλευθούμε για να “ανασκουμπωθούμε” στο στρατιωτικό πεδίο ή θα συνεχίσουμε να “παιζουμε”;


Κατά τ΄ άλλα η συνάντηση τι προσέφερε στα ελληνοτουρκικά;