MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η Γερμανία τρέμει την "ευρω-μόλυνση" - Ένα απίστευτο (για να είναι αληθινό) πακέτο προσφοράς για να βγούμε από το ευρώ

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΕΝΑΛΤΙ" 

Tην επιμόλυνση της ευρωζώνης από τυχόν ελληνική στάση πληρωμών προς τους δανειστές δείχνει ότι τρέμει η Γερμανία καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες τόσο της Συνόδου της Ρίγας στη Λεττονία όσο και της πληρωμής του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου. 

Σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με στενή σχέση με το ελληνικό τραπεζικό κατεστημένο το οποίο φανερά ελέγχεται από το Βερολίνο 100%, εμφανίζει πρόταση που υποτίθεται ότι υπέβαλε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β.Σόϊμπλε στον Έλληνα ομόλογό του Γ.Βαρουφάκη κατά την συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στις 11 Μαϊου. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Έως πότε θα ανεχόμαστε τη λεηλασία στην οποία επιδίδονται οι τράπεζες;

Σχεδόν 4,5 δις ευρώ αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος προς το ευρωσύστημα το μήνα Απρίλιο.

Το συνολικό χρέος των εγχώριων τραπεζών προς το ευρωσύστημα έφτασε σχεδόν τα 115 δις ευρώ συνολικά τον ίδιο μήνα. Ενώ η ποσότητα του ευρωχαρτονομίσματος σε κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 271 εκατ. τον ίδιο μήνα σε σχέση με τον Μάρτιο.

Αποστολή του Στουρνάρα εξαρχής να συμβάλει στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Καταπέλτης ήταν εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδoς Γιάννη Στουρνάρα ο κοινοβουλευτικός … εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. «Θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άλφα. Βαθιά είναι νυχτωμένος! Να παραιτηθεί –και μάλιστα για λόγους «ευθιξίας»– ο Στουρνάρας!

Μα ο μνημονιακός πρώην υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά τοποθετήθηκε στη θέση που έχει λίγο προτού απομακρυνθεί από την εξουσία η κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ακριβώς για υπονομεύει συστηματικά την επερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα δρώντας ως τυφλό όργανο της γερμανικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Είναι δυνατόν, λοιπόν, να παραιτηθεί ο Στουρνάρας;