MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ραγιαδισμός

Οι Έλληνες έχουν καταντήσει να στηρίζουν στις δημοσκοπήσεις τους ίδιους τους θύτες τους – αυτούς που μετά το 2009 οδήγησαν τη χώρα χωρίς λόγο και ύπουλα στο ΔΝΤ, την υποθήκευσαν με τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις, παρέδωσαν όλα της τα όπλα με το PSI, τη χρεοκόπησαν, την κατέστρεψαν και την πρόδωσαν, όπως κανένας άλλος στη μακραίωνη ιστορία της. Δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν ακόμη και το όνομα της Μακεδονίας, παρά το ότι οι ίδιοι δήλωναν πως «όταν δίνεις όνομα, δίνεις έδαφος» – ενώ δεν θα διστάσουν να κάνουν το ίδιο με το Αιγαίο, με την Κύπρο ή με ότι άλλο τους ζητηθεί, με αντάλλαγμα τα τριάντα αργύρια της εξουσίας, έχοντας δηλώσει ήδη (ΝΔ) πως το κράτος έχει συνέχεια, άρα πως πρέπει να γίνει δεκτή και να συνεχιστεί η προδοσία.

Ρηματική διακοίνωση του ΥΠΕΞ στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις – Προεκλογικό «πυροτέχνημα» & υποκρισία από Τσίπρα

Η κυβέρνηση καλεί την γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Πρόκειται για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, το οποίο θέλει να βάλει στο τραπέζι το Μ. Μαξίμου λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πρόκεται για μια απίστευτη υποκρισία που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει! 

Κατόπιν οδηγιών της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ρηματική διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί την γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μακρόν σε τραπεζίτες: Ο Τραμπ πάει να διαλύσει την Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε με δριμύτητα σήμερα τον εμπορικό πόλεμο που διεξάγει ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο επειδή “σκοτώνει την ευρωπαϊκή χαλυβουργία”, αλλά επίσης γιατί επωφελούνται από την κατάσταση αυτή οι λαϊκιστές, τους οποίους υποστηρίζει “ο πολύ καλός φίλος του, ο Στιβ Μπάνον”.

“Ο ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς με όχι λογικά επιχειρήματα”, είπε, μιλώντας στα αγγλικά, ο Μακρόν, μιλώντας σε διευθυντές μεγάλων διεθνών τραπεζών, τους οποίους είχε προσκαλέσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με την ευκαιρία της διεξαγωγής της “Διεθνούς Νομισματικής Διάσκεψης” στο Παρίσι.

Καλεντερίδης : Υπό το αίσθημα της «περικύκλωσης» η Τουρκία.

Σάββας Καλεντερίδης

Το θέμα της προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία έχει απασχολήσει τις ΗΠΑ και το NATO και έχει αποτελέσει αιτία σοβαρής διπλωματικής κρίσης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Άγκυρα. Ενώ συζητούνται ο αποκλεισμός της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, η επιβολή σοβαρών οικονομικών κυρώσεων και εμπάργκο στην προμήθεια οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, καθώς και η άσκηση πίεσης για αποχώρηση της Τουρκίας από το NATO, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ερντογάν το… ξανασκέφτεται το θέμα.

Δείτε ποια τράπεζα και με ποιον τρόπο χρηματοδότησε τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία!

Μια ιστορική αλήθεια για τους «φίλους» κι «εταίρους» Γερμανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό στην Τουρκία εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα για εμπόριο και πολιτισμό, των Ελλήνων. Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας.

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Η διείσδυση της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο – οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού».