MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η Ινδία απομακρύνει τον χρυσό της από την Βρετανία – Περιμένουν κάτι;

Πήρε 100 τόνους και το επόμενο διάστημα θα μεταφέρει ακόμη 100
 
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Ινδία σήμερα απομακρύνοντας 100 τόνους χρυσού από τα θησαυροφυλάκια στην Βρετανία που6 φυλάσσονταν έως τώρα, για να τα μεταφέρει πίσω στην χώρα. 
 
|Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το 1991 που η Ινδία προχωρά σε μια τέτοια κίνηση απομάκρυνσης μεγάλου όγκου χρυσού υπο βρετανική φύλλαξη.
 
Σύμφωνα με τα ινδικά ΜΜΕ αναμένεται ακόμη μια ανάλογη μεταφορά χρυσού ίδιας περίπου ποσότητας πίσω στην Ινδία. Οι λόγοι που επικαλέστηκε η ινδική πλευρά είναι λογιστικοί όπως και διαφοροποίηση των τοποθεσιών φύλαξης του χρυσού.
 

Αδιανόητο: Η Ελλάδα συμφώνησε με τις ΗΠΑ να δέχεται μετανάστες από την Λατινική Αμερική!

Στη συμφωνία μετέχουν επίσης η Ιταλία, η Ισπανία και ο Καναδάς
 
«Ναι» σε μια ανεπίτρεπτη συμφωνία είπε η Ελλάδα μετά από συζητήσεις με τις ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CBS, δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης είπαν πως ούτε λίγο, ούτε πολύ η χώρα μας συμφώνησε να δέχεται μετανάστες από την Λατινική Αμερική τους οποίους θα στέλνει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για επανεγκατάσταση ως μέρος μιας προσπάθειας να αποθαρρύνει τα ταξίδια στα σύνορα Αμερικής – Μεξικού! Οι άλλες χώρες που θα δέχονται  επίσης μετανάστες είναι η Ιταλία, η Ισπανία και ο Καναδάς.