MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μάζης: Κομμένες οι επισκέψεις Τούρκων επισήμων - Άμεση απέλαση κατασκόπων

Είμαστε φοβικοί απέναντι στις απειλές των Τούρκων


Ο καθηγητής γεωπολιτικής μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 για την επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Θεσσαλονίκη και στη Θράκη.

Σε μια κίνηση που «μυρίζει» "μπαρούτι" προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έστειλε στη Θράκη τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Τέλος εποχής στο μεταπολεμικό «οικονομικό θαύμα» της Ελλάδας - Έκλεισε ο ΑΗΣ Καρδιάς - Η μεγαλύτερη λιγνιτική μονάδα

Αναμένεται κάθετη αύξηση στις τιμές για το ρεύμα


Ώρα 23:55 τα μεσάνυχτα. Το συγκρότημα του ΑΗΣ Καρδιάς, μετά από 47 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, περνά στην ενεργειακή ιστορία της χώρας. Χθες, αργά την νύκτα, ολοκληρώθηκαν οι 32.000 ώρες λειτουργίας που είχαν δοθεί στον σταθμό, προκείμενου να λειτουργεί κατά παρέκκλιση, ώστε να εξυπηρετεί όχι μόνο τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά, κατά κύριο λόγο, τις ανάγκες της Τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας, που λάμβανε θερμικό φορτίο 100 Mw από την 3η και 4η μονάδα του εργοστασίου, δίνοντας έτσι ένα τέλος εποχής και στο ελληνικό μεταπολεμικό θαύμα της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Γρηγόρης Τσαλιάνης, διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Κοζάνης, δίνει ο ίδιος την εντολή στον μηχανικό λειτουργίας του σταθμού και ακολούθως στους χειριστές της νυκτερινής βάρδιας, που είναι στο κοντρόλ ελέγχου της μονάδας 4 του παλαιότερου εν ζωή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη της ΔΕΗ, να προχωρήσουν στην άμεση μείωση του φορτίου και του σβησίματος της μονάδας.