MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Τα αδιέξοδα της Γαλλίας στην Αφρική – Τί σηματοδοτεί το πραξικόπημα στον Νίγηρα

Μια συμμαχία αφρικανικών χωρών εναντίον της Γαλλίας είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για μία εκθαμβωτική απώλεια του ρόλου της γαλλικής πολιτικής στην Αφρική, όταν η ήπειρος περιλαμβάνει πολλές γαλλόφωνες χώρες. Η γεωπολιτική πραγματικότητα τείνει να ακυρώσει το στρατηγικό όραμα της Γαλλίας που αφορά την επιρροή της στην “Μαύρη Ήπειρο”.
 
«Ο Εμανουέλ Μακρόν σε αδιέξοδο στο Σαχέλ», τιτλοφορεί η “Le Point”, προσθέτοντας: «Το πραξικόπημα στον Νίγηρα μόλις του προκάλεσε άλλο ένα. Το πραξικόπημα που υπέστη ο πρόεδρος του Νίγηρα στις 27 Ιουλίου βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της πολιτικής του Μακρόν νότια της Σαχάρας». Για τα γαλλικά ΜΜΕ, η πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν στην Αφρική δίνει στρατηγικό έδαφος στη Ρωσία, προσθέτοντας: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο πλαίσιο για τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που διεξήγαγε την ίδια στιγμή στην Αγία Πετρούπολη».
 

Καταγγελία στον Εισαγγελέα από Ταξίαρχο για τις διαρροές απορρήτων

Ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Γερογλής κατήγγειλε στο Στρατοδικείο Αθηνών την διαρροή απορρήτων πληροφοριών μέσω φωτογραφιών που το ΥΠΕΘΑ κυκλοφόρησε κατά την…”επιθεώρηση” του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά.
 
Στην καταγγελία του αναφέρει κι άλλες περιπτώσεις διαρροής απορρήτων.
 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σκάνδαλα, μόνο σκευωρίες!

Οι αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις προσώπων, κυρίως πολιτικών, συνεχίζονται. Όπως συνεχίζεται και η προκλητική αδιαφορία των δικαστικών αρχών, που σε μεγάλο βαθμό είναι υποταγμένες στο σύστημα Μητσοτάκη. Στην κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα, το ίδιο φυσικά κάνουν και οι χορηγοί της, οι εφοπλιστικές ελίτ που ελέγχουν ασφυκτικά τα ΜΜΕ για να προστατεύουν την χρήσιμη σε αυτούς κυβερνητική  εξουσία.
 
Χαρακτηριστικότερο δείγμα γραφής από την συμπεριφορά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ισίδωρου Ντογιάκου δεν υπάρχει. Ο κύριος αυτός όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα αδιάσειστα στοιχεία για το σκάνδαλο, διαβεβαίωσε ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό». Ένα χρόνο μετά, όταν συνταξιοδοτήθηκε εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που τον συνάντησαν στη Βουλή για το που βρίσκεται η υπόθεση, απάντησε κυνικά ότι «δεν γνωρίζω τίποτα»! Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα!