MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Υπό γερμανική εποπτεία η Ελλάδα – Μετά τα μνημόνια και στα ελληνοτουρκικά

Αν διαβάσει κανείς τον Νόμο για τις αρμοδιότητες του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού, θα διαπιστώσει ότι διαθέτει πολύ ευρύτερες πάγιες και αρκετές έκτακτες εξουσίες, σε σύγκριση με αρχηγούς ισχυρών κρατών, όπως ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ή ο καγκελάριος της Γερμανίας.

Σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση εξουσιών του Έλληνα πρωθυπουργού, πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις άτυπες εξουσίες. Να συμπεριλάβουμε δηλαδή το γεγονός ότι η εκάστοτε κοινοβουλευτική του ομάδα και ως εκ τούτου η πλειοψηφία στη Βουλή, είναι απολύτως ελεγχόμενη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ως αρχηγό κόμματος, σε τέτοιο βαθμό υπακοής που θυμίζει σύνταγμα νεοσύλλεκτων!

Και τέλος, στις εξουσίες του Έλληνα πρωθυπουργού πρέπει να αθροίσουμε και τις ποικίλες συνάφειες με τα πολλά μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς, ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός ελέγχει τόσο την εκτελεστική εξουσία, όσο και τη νομοθετική και σε κάποιο βαθμό τους δημοσιογράφους. Θα παρακάμψω το προφανές συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία λειτουργεί περισσότερο τυπικά και λιγότερο ουσιαστικά.

Υποταχθείτε Ομοιόμορφα

Φωτεινή Μαστρογιάννη


Στο κείμενό μου ο Ασυμβίβαστος είχα αναφερθεί στο πως η ομάδα μπορεί να εκδιώξει όσους δεν συμβιβάζονται με τις ιδέες της, όσοι διαφοροποιούνται από αυτή. Γενικότερα, η ομοιομορφία ιδεών ακόμα και ένδυσης στην οποία θα αναφερθώ σε αυτό το κείμενο είναι δείγμα της νοοτροπίας της αγέλης που ενδυναμώνεται σε περιόδους που κυριαρχεί ο αυταρχισμός.

Ποιες είναι όμως οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν μία αυταρχική χρονική περίοδο;

Η οικονομική κρίση και η κοινωνική απειλή (μία επιδημία/πανδημία στις ημέρες μας έχει καταστεί κοινωνική απειλή) (Staub, 1989;Sales, 1972) είναι κάποιες από τις βασικές συνθήκες που δημιουργούν αυταρχισμό.

Η κυβέρνηση «ρίχνει» 15 εκατ. ευρώ στα μέσα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Άλλα 15 εκατ στα μέσα ενημέρωσης... για να διαφημίσουν το εμβόλιο 
 
Σας είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι έρχεται νέα διαφημιστική καμπάνια από την κυβέρνηση για το θέμα του εθνικού εμβολιασμού.
 
Σας είχαμε αποκαλύψει ότι στην καμπάνια η οποία θα γίνει με μορφή τηλεοπτικών σποτ θα παίξουν και επιστήμονες, εργαστηριακοί γιατροί αλλά και ηθοποιοί.
 
Θα περιλαμβάνει και ρεκλάμες και μπανεράκια.
 

Διαρροή-σοκ: Οι παραγωγοί εμβολίων Pfizer & AstraZeneca γεμάτες με εκατοντάδες μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

Σε αποκαλύψεις-σοκ έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες Βρετανικές και Αυστραλιανές εφημερίδες, οι οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με περίπου 2 εκατομμύρια μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος τα οποία έχουν προσχωρήσει σε δυτικές τράπεζες, εταιρίες, πανεπιστήμια αλλά και πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, Ινδίας, ΗΠΑ, Ινδίας, Αυστραλίας, Ιταλίας, Ελβετίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Αφρικής.


Μεταξύ των εταιριών που έχουν προσχωρήσει και μάλιστα υψηλές θέσεις τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είναι και οι Pfizer & AstraZeneca, δηλαδή οι δύο φαρμακευτικές που «κατάφεραν»(;) και βρήκαν τα εμβόλια του κορωνοϊού και με τα οποία θα εμβολιαστούν και οι Έλληνες. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι 123(!) μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι στελέχη των δύο εταιριών.