MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Γιγάντιο σκάνδαλο στα Σκόπια γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών! Εκατομμύρια ευρώ σε τσάντες Vuitton και ο ρόλος του Σόρος

Η ιταλική εφημερίδα «La verita», η οποία είναι γνωστή για τις λεπτομερείς δημοσιεύσεις για τα Σκόπια, φιλοξένησε πρόσφατα ένα βιντεοσκοπημένο υλικό, που δείχνει σχέδιο εκβιασμών εκατομμυρίων ευρώ.

Το δημοσίευμα δεν δείχνει τίποτε άλλο από την αλήθεια που καταγράφεται στην πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ, καθώς οι πολιτικοί της χρησιμοποιούνται ως «μαριονέτες» διεθνών μηχανισμών. 

Γερμανικές αποζημιώσεις 850 δισ. ευρώ ζητά η Πολωνία

Οι δαίμονες της ιστορίες επανέρχονται στο προσκήνιο με αφορμή ιστορικά γεγονότα που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στην ιστορία λαών και πολιτισμών. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία, προάγγελος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για τους Πολωνούς ιδίως, η ημέρα ξυπνά φριχτές μνήμες και βιώματα απερίγραπτης καταστροφής, θανατώσεων και εκδιώξεων από την πατρική γη.

Με αφορμή τη στρογγυλή ημερομηνία επιτροπή του πολωνικού κοινοβουλίου, θα δώσει στη δημοσιότητα έκθεση με οικονομικές διεκδικήσεις από τη Γερμανία, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου θα φτάνουν τα 850 δισ. ευρώ.

Η ραγιάδικη σιωπή της ενοχής και της ντροπής των Ελλήνων ιθυνόντων – Κανείς δεν μιλάει για την κρατική τρομοκρατία που ασκεί η Τουρκία στους Κούρδους δημάρχους

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στην Τουρκία τις 31 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν αυτοδιοικητικές εκλογές για την εκλογή δημάρχων, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων.

Το πιο μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους λεγόμενους μητροπολιτικούς δήμους, οι οποίοι ιδρύθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου 5216, τις 10.7.2004. Για να αντιληφθούμε το γιατί έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον η εκλογή δημάρχων σε μητροπολιτικούς δήμους, να σημειώσουμε ότι επειδή ο δήμαρχος ενός τέτοιου δήμου συγκεντρώνει αρμοδιότητες των δήμων που υπάγονται στον μητροπολιτικό, είναι στην ουσία ένας μικρός κυβερνήτης που ασκεί διευρυμένη εξουσία εξουσία σε δήμους που έχουν πληθυσμό τουλάχιστον 750 χιλιάδες και φθάνουν μέχρι τα 18 εκατομμύρια, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη.

Politico: Έφθασε στο τέλος του το γερμανικό οικονομικό θαύμα της Merkel;

Αναγκαία η αλλαγή του γερμανικού οικονομικού μοντέλου, εκτιμούν οι αναλυτές 
Με την αρνητική στροφή της γερμανικής οικονομίας, η οποία από «ατμομηχανή» της Ευρωζώνης τείνει να μετατραπεί σε πονοκέφαλο, ασχολείται σε εκτενή του ανάλυση το Politico.

Όπως τονίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Γερμανίας από την Angela Merkel, η καγκελάριος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πέτυχε ένα οικονομικό θαύμα.

Φάκελος γερμανικών αποζημιώσεων

Ερώτημα που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Αυγούστου του 2019 και οφείλει να απαντηθεί εντός 25 ημερών – με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς επίσης τους υπουργούς εξωτερικών, οικονομικών και δικαιοσύνης. Τέσσερις από τις δέκα ερωτήσεις είναι οι εξής: (α) Σκοπεύετε να διεκδικήσετε τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζοντας την διαδικασία που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης; (β) Συμφωνείτε με τα ευρήματα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών ως προς το ύψος των διεκδικήσεων, εκτός από τυχόν αντιρρήσεις ως προς το διαδικαστικό της διεκδίκησης; (γ) Μήπως η διεκδίκηση των αποζημιώσεων πρέπει να είναι αντικείμενο διακομματικής προσπάθειας, έτσι ώστε να υπάρχει και συνέχεια του κράτους στο μέλλον; (δ) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για τις διαπραγματεύσεις ή άλλες διεκδικήσεις;

«Πράσινος φόρος» 1.000 δολαρίων ανά κάτοικο - Το μεγάλο σχέδιο της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» και τα τρισ. που βγάζουν

Το αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ!

"Πράσινος φόρος" ύψους 1.000 δολαρίων ανά κάτοικο είναι το νέο εύρημα των θεωρητικών της "κλιματικής αλλαγής". Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ. Κάποιοι έχουν καταστρώσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να βγάλουν τρισ. δολάρια.

Ντόναλντ Τραμπ: “Μήπως είναι χειρότερος εχθρός απ’ τους Κινέζους ο πρόεδρος της Fed;”

File photo: Τα πυρά του οργισμένου Τραμπ δέχθηκε χθες ο πρόεδρος της Fed, Τζέρομ Πάουελ EPA, MICHAEL REYNOLDS

Οργισμένα αντέδρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ ο οποίος μίλησε για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τους οικονομικούς κινδύνους που ενέχει για την Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, διερωτήθηκε αν ο άνθρωπος που ο ίδιος διόρισε επικεφαλής της Fed είναι “χειρότερος εχθρός” από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.