MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Der Spiegel: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία! Να επέμβει η ΕΕ»!

Ακόμη ένα δημοσίευμα φωτιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που βλέπει όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη να την αποδομούν καθημερινά. Αυτή τη φορά είναι το γερμανικό Der Spiegel που γράφει:


«Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία» …

«Επιθέσεις στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου…

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης κυβερνά όλο και περισσότερο αυταρχικά. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει».

«Η διάλυση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία και την Πολωνία απασχολεί τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την Επιτροπή της ΕΕ. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον δεξιό συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση της απολυταρχίας φαίνεται ότι δεν ενόχλησε σχεδόν κανέναν στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στο Παρίσι.

Κατακραυγή για το όργιο αστυνομικής βίας στη Μαλαματίνα

Όργιο καταστολής κατά των απεργών από την αστυνομία • Στο νοσοκομείο αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Σωματείο του εργοστασίου • Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ • Καταδίκη από κόμματα, οργανώσεις και συνδικαλιστές.


Πυρ ομαδόν από κόμματα, οργανώσεις και πολίτες μετά το νέο βίαιο χτύπημα των ΜΑΤ κατά των απεργών στην είσοδο του εργοστασίου της Μαλαματίνας. Τραυματίες συνδικαλιστές, επίθεση δέχθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με ξύλο και χημικά στους συγκεντρωμένους απεργούς, οι οποίοι ζητούν ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, αλλά και υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Ευρωκοινοβούλιο ξεκινά έρευνα για τις κυβερνητικές υποκλοπές στην Ελλάδα – Έρχεται ειδική αντιπροσωπεία

Αφορμή η παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Ν.Ανδρουλάκη - Δηλώσεις του τ. ΠτΔ Π.Παυλόπουλου: «Δεν μπορεί να μεταβιβαστεί η πολιτική ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη»
 
Σε νέα φάση εισέρχεται από σήμερα η διερεύνηση του κυβερνητικού σκανδάλου των υποκλοπών της ΕΥΠ: Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αποστολή αντιπροσωπείας στην Αθήνα για να διερευνήσει την υπόθεση. 
 
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση για χώρα-μέλος του Ευρωκοινοβουλίου σε ένα θέμα όπως οι υποκλοπές.