MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το Ευρωκοινοβούλιο ξεκινά έρευνα για τις κυβερνητικές υποκλοπές στην Ελλάδα – Έρχεται ειδική αντιπροσωπεία

Αφορμή η παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Ν.Ανδρουλάκη - Δηλώσεις του τ. ΠτΔ Π.Παυλόπουλου: «Δεν μπορεί να μεταβιβαστεί η πολιτική ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη»
 
Σε νέα φάση εισέρχεται από σήμερα η διερεύνηση του κυβερνητικού σκανδάλου των υποκλοπών της ΕΥΠ: Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αποστολή αντιπροσωπείας στην Αθήνα για να διερευνήσει την υπόθεση. 
 
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση για χώρα-μέλος του Ευρωκοινοβουλίου σε ένα θέμα όπως οι υποκλοπές.
 
Επίσης στις 8 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει ειδική ακρόαση της επιτροπής PEGA για το ζήτημα.
 
Η αφορμή για τα παραπάνω δόθηκε από την ομολογία της ΕΥΠ ότι παρακολουθούσε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου (Ν.Ανδρουλάκης).
Τώρα θα πρέπει να αποδείξει η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο ότι ο Ν.Ανδρουλάκης ήταν ύποπτος τέλεσης εγκληματικών πράξεων κατά της χώρας σε βαθμό κακουργήματος ή εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου. ‘Η ότι ερχόταν σε επαφή με αντίστοιχους υπόπτους.
Την ίδια στιγμή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, νομικός Π.Παυλόπουλος, σημειώνει με νόημα ότι «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μεταβιβάσει την πολιτική ευθύνη του σε κανέναν».
Την ποινική;

 Πηγή : https://www.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου