MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ποιες αλλαγές στο Σύνταγμα επιβάλλουν οι 1.400.000 υπογραφές

Οι περίπου ενάμισι εκατομμύριο υπογραφές, που συγκεντρώθηκαν χάρη στις αξιοθαύμαστες και αξιέπαινες πρωτοβουλίες των συγγενών των τραγικών θυμάτων των Τεμπών, συνιστούν αναμφίβολα μία πολυσήμαντη λαϊκή πρωτοβουλία, με πολλούς αποδέκτες. Ο πρώτος αποδέκτης είναι η κυβέρνηση, η οποία είναι πολλαπλά εκτεθειμένη διότι, για μία ακόμη φορά, επέλεξε την οδό της συγκάλυψης και της παραπλάνησης. Ο δεύτερος αποδέκτης είναι η Βουλή, η οποία άλλωστε θα ήταν υποχρεωμένη να συζητήσει τις προτάσεις των υπογραφόντων, αν η κυβέρνηση είχε φροντίσει να ψηφισθεί ο σχετικός εκτελεστικός νόμος του άρθρου 73 παρ. 6 (που προβλέπει λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία με τουλάχιστον 500.000 υπογραφές).
 

Πτώση 5 μονάδων για ΝΔ, ανοικτή πληγή για Μητσοτάκη τα Τέμπη – Η καριέρα Καραμανλή τελείωσε, τον αδειάζουν οι βουλευτές

Μέσα σε ένα μήνα η ΝΔ έπεσε 5% από την ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων, ενώ την πτώση της την καταγράφουν πολλές άλλες μετρήσεις. 
 
Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis επιβεβαιώνει ότι το δυστύχημα στα Τέμπη κοστίζει τώρα στην Νέα Δημοκρατία πολύ περισσότερο απ’ όταν συνέβη, δηλαδή πριν ένα χρόνο. 

Και αυτό διότι οι πολίτες όντας σε προεκλογική περίοδο είχαν να σκεφτούν πολλές παραμέτρους για την ψήφο τους.