MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΤΑ 18,7 ΔΙΣ. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΑΝ 4,2 ΔΙΣ. ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας ο τρόπος με τον οποίο οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να μας «σερβίρουν» ως φυσικό επακόλουθο τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Δυστυχώς για αυτούς η διάλυση έχει ονόματα και διευθύνσεις. 

Με απίστευτη ελαφρότητα μας ανακοινώνουν ότι τα αποθεματικά των ταμείων μειώθηκαν από τα 18,7 δισ. στα 4,2 δισ. χωρίς να μας εξηγούν ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση και πως φτάσαμε ως εδώ.

Στα όρια της απύθμενης υποκρισίας κινούνται και οι κριτικές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τώρα ξαφνικά «νοιάζονται» για το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι συντάξεις!

Frankfurter Rundschau: «Η Ελλάδα ορθώς διεκδικεί το κατοχικό δάνειο».

Καταιγισμός δημοσιευμάτων στον γερμανόφωνο Τύπο για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει ενδεχομένως στην κατάσχεση γερμανικής δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα. 

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει: «Το θέμα της ενοχής δεν συζητείται. Οι Γερμανοί κατακτητές έκαναν φρικτά εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι στο οποίο δεν δίνεται συχνά αρκετή προσοχή στη Γερμανία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο και πάλι για επανορθώσεις ύψους 300 δισ. ευρώ και μιλάει για κατασχέσεις. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να θέσει υπό πίεση την γερμανική κυβέρνηση ώστε αυτή να συμφωνήσει στη διαμάχη γύρω από την πολιτική διάσωσης».

Η Γερμανία γκρεμίζει το ευρώ και τα φορτώνει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει ούτε ένας εχέφρων άνθρωπος πάνω στη γη, που να μην έχει συνειδητοποιήσει, ότι η γερμανική πολιτική δεν κάνει τίποτα τυχαία. Όλες οι τακτικές κινήσεις της γερμανικής πολιτικής, αποβλέπουν πάντα στην υλοποίηση ενός κρυφού στρατηγικού στόχου. Επομένως δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Σόϊμπλε έχει χάσει την ψυχραιμία του και συμπεριφέρεται τόσο απειλητικά και σχεδόν υβριστικά εναντίον μας. 

Μόλις χθες και εντελώς απρόκλητα, ο κ. Σόϊμπλε δήλωσε πως χάνει την ψυχραιμία του με την ελληνική κυβέρνηση (αν είναι δυνατόν!!!) και ταυτόχρονα έκανε δήλωση βόμβα, ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί ατύχημα με την Ελλάδα, δηλαδή να χρεοκοπήσουμε και επίσημα. Την προηγούμενη μέρα βγήκε στη δημοσιότητα ότι ο κ. Ντάϊσεμπλουν είπε στον κ. Βαρουφάκη πως δεν θα ενοχλούσε καθόλου τους ευρωπαίους η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Γιατί όλα αυτά;