MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Fox News: «Ο Τ.Σόρος έχει δώσει 32 δισ. δολάρια για να επιβάλει τις απόψεις του»! – «Έχει στο pay roll όλα τα ΜΜΕ»

«Ελέγχει το CNN, το NBC, το CBS, το Bloomberg, το NPR και την Washington Post»
 
O γνωστός και ως «βιτρίνα» των εξτρεμιστικών διεθνιστικών κύκλων που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία παγκόσμια διακυβέρνηση, δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έχει στο pray roll, δημοσιογράφους από το CNN, το NBC, το CBS, το Bloomberg, το NPR και την Washington Post, όπως αναφέρει έκθεση του MRC Business και την οποία επικαλείται το FoxNews.
 
Φυσικά, πρόκειται για ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι και πιο «επιρρεπείς» στο αμερικανικό «βαθύ» κράτος.
 

Το καποδιστριακό πρότυπο ηγεσίας

Με αφορμή τα όσα είδαμε και ακούσαμε αυτές τις ημέρες, περί ασκητικής ολιγάρκειας, αυτοθυσιαστικής προσφοράς, σεμνότητας και ταπεινότητας, σεβασμού του δημοσίου πλούτου και προτύπων ηγεσίας, δυο χαρακτηριστικά, σχετικά με το θέμα, συντομότατα κείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια.
 
Αρχικά το απόσπασμα από την επιστολή Καποδίστρια προς τους Έλληνες τον Σεπτέμβριο του 1822: “Η Επιστολή για την αναζήτηση γραμματέα… τα απαραίτητα προσόντα και οι προβλεπόμενες αμοιβές!”: «Ο επονομασθείς δίκαιος Αριστείδης εστάθη είκοσι πέντε έτη θησαυροφύλαξ της Ελλάδος, και όταν μετά τον θάνατόν του ηθέλησαν οι Αθηναίοι να τω κάμουν λαμπρά επιτάφια, ηναγκάσθησαν να εξοδεύσουν από το κοινόν, επειδή ο Αριστείδης απέθανε πτωχός, και δεν είχε μήτε παλάτια μήτε δούλους.