MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Λυκ Μοντανιέ: «Σταματήστε τώρα τους εμβολιασμούς» - Αγωνιώδης έκκληση του νομπελίστα ιολόγου στις κυβερνήσεις

Ο κορυφαίος, διεθνούς φήμης και βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ, Γάλλος ιολόγος, Λύκ Μοντανιέ, κρούει των κώδωνα του κινδύνου στην ανθρωπότητα κα απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις να σταματήσουν τώρα την τρέλα του μαζικού εμβολιασμού. Μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι όσα λέει ο Μοντανιέ έρχονται σε μια στιγμή που οι κυβερνήσεις πιέσουν τους πολίτες κυριολεκτικά κυνηγώντας τους με την σύριγγά στο χέρι ενώ υπάρχουν και κράτη που ακολουθούν πλέον την οδό του νομικού καταναγκασμού


Ο Λύκ Μοντανιέ μίλησε στις 17 Νοεμβρίου 2021 στο ραδιόφωνο sudradio και είναι η πιο πρόσφατη συνέντευξή του.

Σαθρή και κυνική πολιτική στου κασίδη το κεφάλι (πάντα)

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τσαρλατάνους» και φύτεψε άθελά του ιδέες. Η τρελή πορεία που διανύουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας επιτρέπει μια περίσσεια ανοησίας και αντιεπιστημονισμού –που βαφτίζεται «τελευταία λέξη της επιστήμης»– και αποκαλύπτει εγκληματικές ελλείψεις και γενικευμένη –στοχευμένη– αδιαφορία για το σύστημα υγείας. Άλλωστε το είχαν στο στόχαστρο για δεκαετίες, διαλύοντάς το.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία προχώρησαν σε δύο απίστευτες ενέργειες: μείωσαν τα κονδύλια για την υγεία και απέλυσαν 8.500 υγειονομικούς. Και, όπως μαθαίνει να κουρεύει στου κασίδη (σε ελεύθερη απόδοση, του καραφλού) το κεφάλι, ο πρωθυπουργός της βάρδιας προσπαθεί να δείξει ότι είναι μέγας κομμωτής αξιώσεων. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ευρωπαϊκών οίκων «μόδας» επί το ελληνικότερον, επέβαλε τα μεγαλύτερα λοκντάουν στην Ευρώπη πέρσι, και τώρα προχωρά στο «κυνήγι μαγισσών» ενώ το σύστημα υγείας ασφυκτιά θανάσιμα. Το κάνει παρασταίνοντας πως αντιμετωπίζεται έτσι η πανδημία. Κι αν «δεν», τότε «δεν πειράζει». Άλλωστε φταίνε οι «μολυσμένοι», ο «εσωτερικός εχθρός».

«Ράπισμα» Κ.Φαρσαλινού σε κυβέρνηση και «ειδικούς»: «Αρνητές της αλήθειας - Δημιούργησαν και θρέφουν ένα τέρας»

Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε «μέτρα ντροπή» τονίζει ο Κ.Φαρσαλινός


Μια ανάρτηση «κόλαφος» με την οποία κάνει επίθεση σε κυβέρνηση και «ειδικούς» έκανε ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, με αφορμή το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ο Κ.Φαρσαλινός αναφέρεται σε ένα «τέρας» το οποίο «δημιούργησαν και θρέφουν» και με το οποίο πλέον «εξοικειωθήκαμε με την ασχήμια του». Ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τον «υγειονομικό ρατσισμό» που έχει επιβάλλει τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ανώφελο».