MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν επωφελείται από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Η στάση της Ελλάδας.

Ο Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης, στην εκπομπή ZOOM 

14-05-2021.

 

ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας


Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας καλεί το Κόσσοβο να συμφωνήσει σε καίρια ζητήματα με τη Σερβία, αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλιβερ Βάρχελι καλεί τα Σκόπια να τα βρουν με τη Βουλγαρία για να αρθούν τα εμπόδια προς την πιθανή ευρωπαϊκή ένταξη. Η Βουλγαρία, ακόμη και υπό τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση, καλεί τα Σκόπια να παύσουν να διαστρεβλώνουν τη βουλγαρική ιστορία και μόνον τότε η Σόφια θα άρει το βέτο της.

Όλοι βάζουν όρους και θέτουν προϋποθέσεις στα υπό ένταξη κράτη. Η Ελλάς δεν έχει όρους και ενστάσεις; Με τα Σκόπια μας δεσμεύει – δυστυχώς- η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ουδείς μπορεί να μας επιβάλει να αγνοήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Με την Αλβανία τα πράγματα είναι πιο εύκολα, διότι δεν μας δεσμεύει κάποια αντίστοιχη Συμφωνία. Καταγράφω ορισμένα σημεία, τα οποία πρέπει να προσέξουμε.

Η μαφία κυβερνά την Τουρκία και ο Ερντογάν ξεπουλάει το χρυσό και τα «ασημικά» της χώρας

Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

Σικάγο στην εποχή του Αλ Καπόνε θύμιζε το βίντεο στο youtube: Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ,ντυμένος όπως ο Ντον Κορλεόνε στην ταινία «ο Νονός» να κατηγορεί υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν ότι συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Πεκέρ κρατάει μάλιστα στα χέρια του το βιβλίο του Μάριο Πούζο, «Ομερτά», σε μια συμβολική κίνηση ότι θα σπάσει τον όρκο της σιωπής που δίνουν οι μαφιόζοι.

Ουδείς γνωρίζει φυσικά αν οι κατηγορίες του Πεκέρ αληθεύουν. «Αλλά και ένα στα 1000 να είναι αλήθεια από όλα όσα λέει ο Πεκέρ , υπάρχει τεράστιο πρόβλημα» τονίζει στην DW ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεμίλ Τσισέκ, καλώντας την τουρκική δικαιοσύνη να παρέμβει.