MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Π. Κούστικο στη "Δεύτερη Ματιά".

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Π. Κούστικο στη "Δεύτερη Ματιά". Αχελώος TV

10 Ιανουαρίου 2020

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία

Πλησιάζει η ώρα οριοθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης

Εάν την επόμενη χρονική περίοδο κινηθούμε σωστά, θα μπορέσουμε με νόμιμο τρόπο να ακυρώσουμε τον παράνομο χάρτη του Ερντογάν, που δείχνει ότι η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη. Φαίνεται ότι σύντομα θα υπάρξει νέα κυβέρνηση στην Λιβύη και θα πρέπει άμεσα να προτείνουμε στον στρατηγό Χάφταρ την οριοθέτηση των ΑΟΖ των κρατών μας. Η Ελλάδα στην πράξη έχει ήδη οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Λιβύη από το 2011. 

Εκείνη την χρονιά, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής. Γιάννης Μανιάτης έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με τον νόμο 4001/2011 για την έρευνα των υδρογονανθράκων. Ουσιαστικά, με αυτόν το νόμο, η Ελλάδα οριοθέτησε, μονομερώς, την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με αυτή της Λιβύης, δίνοντας πλήρη επήρεια στην Γαύδο.

Οι Εθνοκτόνοι

Ακόμη και αν δεν είναι Έλληνας κανείς, ακόμη και αν δεν αγαπάει την πατρίδα του, είναι αδύνατον να μην θλίβεται και να μην εξοργίζεται με τα εγκλήματα των κυβερνήσεων της – μέσω των οποίων κατάφεραν αφενός μεν να χρεοκοπήσουν μία πλούσια, πολλαπλά προικισμένη χώρα, ενοχοποιώντας ανερυθρίαστα τους Πολίτες της που έχουν δυστυχώς πεισθεί πως η ευθύνη είναι δική τους, αφετέρου να τοποθετήσουν τα θεμέλια για τον εξαφανισμό της ως Έθνος. Δυστυχώς δε, επιβεβαιώνεται πως καμία χώρα δεν καταστρέφεται από εξωτερικούς κινδύνους, αλλά από το εσωτερικό της – από τις ενδοτικές πέμπτες φάλαγγες που την αποδυναμώνουν σταδιακά απομυζώντας τα πάντα, έως ότου κάποιος εχθρός της αναλάβει τα υπόλοιπα. Έτσι σήμερα η Ελλάδα κατάντησε να είναι υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας με μνημόνια στο διηνεκές και υπό τη στρατιωτική κατοχή των Η.Π.Α. – οπότε, εάν θελήσει είτε η μία δύναμη, είτε η άλλη να «εξευμενίσει» την Τουρκία για οποιονδήποτε λόγο, η Ελλάδα θα σκλαβωθεί ξανά, μόλις 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση της από 400 χρόνια δουλείας.

Η Σουηδία βρίσκεται σε «πόλεμο» - Μόνο στο Αφγανιστάν σκάνε περισσότερες βόμβες

Η σουηδική αστυνομία είναι πέραν του δέοντος επιβαρυμένη, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει με όλα αυτά που συμβαίνουν. Όταν όμως κάποιοι αναφέρουν πως η βία και η εγκληματικότητα που μαστίζουν πλέον τη χώρα έχουν σχέση με τη μαζική μετανάστευση των τελευταίων ετών, κατηγορούνται ως ρατσιστές.
Όπως φαίνεται πάντως οι συνθήκες στη Σουηδία επιδεινώνονται ραγδαία, με κίνδυνο να μετατραπεί σε μία αποτυχημένη, ισλαμική χώρα.

Η Δανία και η Νορβηγία έχουν κλείσει τα σύνορα τους, ενώ όλο και περισσότεροι Σουηδοί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, τρομοκρατημένοι από αυτά που συμβαίνουν. Πόσο μακριά είναι αλήθεια η Ελλάδα από τέτοιες καταστάσεις; Με κριτήριο το ότι στη Μυτιλήνη γεννήθηκε στις αρχές του 2020 ένας Έλληνας και οκτώ μετανάστες, καθώς επίσης το είδος των ανθρώπων που γιόρτασαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα (άνδρες και κυρίως μετανάστες), όχι και τόσο.

Η εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Γιώργου Τράγκα στον Hellas FM της Νέας Υόρκης: «Στην Ελλάδα έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!»

Ο Γιώργος Τράγκας φιλοξενήθηκε στο studio του Hellas FM της Νέας Υόρκης από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη που αγαπά και εκτιμά τιμώντας τον δια της παρουσίας του όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η συζήτηση των δύο καταξιωμένων δημοσιογράφων στράφηκε γύρω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το έργο της, το μεταναστευτικό, τα ελληνο-τουρκικά, το Αιγαίο, τις απειλές και την προκλητικότητα των Τούρκων. Η άποψη του Γ. Τράγκα πάνω στο εν λόγω θέμα είναι πως αν θέλουμε ειρήνη πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο. Διαφορετικά θα καταλήξουμε σε ένα τραπέζι συνομιλιών στη Χάγη το οποίο θα υποχρεωθούμε να υπογράψουμε για το μέλλον της Ελλάδος χωρίς από πριν να έχει υπάρξει ένα υποσχετικό διασφάλισής μας.