MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Έκρυψαν την επίσκεψη του ΟΑΣΕ στη χώρα μας για τις παρακολουθήσεις

«Ο κόσμος το' χει βούκινο κι εμείς κρυφό καμάρι». Το Μαξίμου στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να «θάψει» τις ειδήσεις που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, έκρυψε και την επίσκεψη της εκπροσώπου του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των ΜΜΕ, σα να... ήθελε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες του Οργανισμού.
 
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει να μαθαίνουμε σημαντικές ειδήσεις από το εξωτερικό και όχι από την ελληνική κυβέρνηση και το Μαξίμου φρόντισε για ακόμη μια φορά να δείξει ότι δεν υπολογίζει την ενημέρωση, ιδιαίτερα όταν αφορά στο καυτό θέμα των υποκλοπών.
 
Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Τερέζα Ριμπέιρο όχι μόνο επισκέφθηκε τη χώρα μας στις 25 και 26 Ιανουαρίου, αλλά είχε αρκετές συναντήσεις και εξέφρασε και τις ενστάσεις της για το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων.
 

Η Άγκυρα καλεί πρεσβευτές εννέα χωρών για εξηγήσεις

Εξηγήσεις για το ξαφνικό κλείσιμο πρεσβειών και προξενικών αρχών στην Τουρκία που αποφάσισαν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ με πρόσχημα τον κίνδυνο της τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία.
 
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Anadolu η Άγκυρα καλεί τους πρεσβευτές εννέα χωρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανέστειλαν τις εργασίες των προξενείων τους με το πρόσχημα της τρομοκρατικής απειλής.
 
Προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ότι διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο» στη χώρα του και ότι επέλεξαν σκοπίμως την Παρασκευή, ακριβώς την ημέρα κατά την οποία η Τουρκία έθεσε στόχο να προσελκύσει 60 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.
 

Δακρυγόνα κατά των καλλιτεχνών

( John.k - Οι διεφθαρμένοι της κυβέρνησης κρύφτηκαν για ακόμα μια φορά , πίσω από τον στρατό κατοχής. Τα ΜΑΤ στα καλύτερα τους εναντίων της κοινωνίας )
 
Τον δρόμο της καταστολής ακόμα και στην καθ' όλα ειρηνική πορεία των καλλιτεχνικών σωματείων, σπουδαστών και εργαζομένων στις τέχνες και στον πολιτισμό, επέλεξε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. του Τάκη Θεοδωρικάκου.
 
Ενώ ο κύριος όγκος των περίπου 5.000 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση των σπουδών τους και γενικά για το προεδρικό διάταγμα 85 είχε διαλυθεί, περίπου 600-700 άτομα κατευθύνθηκαν προς το Εθνικό Θέατρο.