MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

GoldSwitzerland: Ένα ένα τα κομμάτια παίρνουν θέση στον Κύκλο του Κακού - Προσδεθείτε για την πτώση των πτώσεων…

Σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον, θα βιώσουμε την πτώση των πτώσεων… 

Στον αναπόφευκτο δρόμο προς μια ανεξέλεγκτων διαστάσεων καταστροφή βαδίζουν η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και, εν συνόλω, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τη Gold Switzerland.
 
«Το κακό γεννά το κακό καθώς ένα φαύλος κύκλος, ένας διαβολικός κύκλος, που λένε και οι Γερμανοί (Teufelskreis) χτυπά τις χώρες στο πλαίσιο μιας ανεξέλεγκτης επέκτασης του χρέους» επισημαίνει ιδιαιτέρως παραστατικά ο ελβετικός οίκος.
 
Διαχρονικά το μοτίβο ήταν πάντα το ίδιο: χώρες και αυτοκρατορίες γίνονται θύματα της δικής τους επιτυχίας - αποτυχίας, είτε ήταν οι Μογγόλοι, είτε οι Οθωμανοί είτε οι Βρετανοί.
 

Η αντιμετώπιση της Τουρκίας

Ο Ερντογάν διεκδικεί ελληνικά εδάφη, αλλά η αντίδραση από την ελληνική πλευρά ανύπαρκτη!
 
Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει συγχαρητήρια μέσω του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη στην τουρκική δημοκρατία για την επέτειο της σύστασής της, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της γείτονος χώρας αμφισβητεί την ελληνικότητα ακόμα και της Θεσσαλονίκης! Τα παραπάνω δεν προέρχονται από κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά από την καθημερινότητα.