MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Η αντιμετώπιση της Τουρκίας

Ο Ερντογάν διεκδικεί ελληνικά εδάφη, αλλά η αντίδραση από την ελληνική πλευρά ανύπαρκτη!
 
Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει συγχαρητήρια μέσω του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη στην τουρκική δημοκρατία για την επέτειο της σύστασής της, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της γείτονος χώρας αμφισβητεί την ελληνικότητα ακόμα και της Θεσσαλονίκης! Τα παραπάνω δεν προέρχονται από κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά από την καθημερινότητα.
 
Οι πολίτες της χώρας μας αλλά και η διεθνής κοινότητα καθημερινά ενημερώνονται για τη στάση των κυβερνώντων, που επιδιώκουν πάση θυσία να «τα βρουν» με τους Τούρκους, ακόμα και αν εκείνοι διεκδικούν κομμάτια της ελληνικής επικράτειας! Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγες ώρες, ούτε λίγο ούτε πολύ, διεκδίκησε ιστορικά και τα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας και τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά από περιοχές που δεν ανήκουν στην επικράτεια της χώρας του – και η αντίδραση από την ελληνική πλευρά ήταν ανύπαρκτη!
 
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν πρόκειται απλώς για μια άτεχνη απόπειρα καταλλαγής με έναν διεκδικητικό γείτονα, αλλά για ικανοποίηση εξωφρενικών αξιώσεών του σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων. Ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί ελληνικά εδάφη, χαρακτηρίζει απελευθερωτικά κινήματα ομάδες που ασκούν τρομοκρατία, προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων καθαγιάζοντας με τα λόγια του γενοκτονικές πρακτικές των προγόνων του και περιφρονεί κάθε πρόνοια του Διεθνούς Δικαίου, ταυτίζοντας τις ωμότητες που διαπράττουν οι ομοεθνείς ή ομόθρησκοί του με το θέλημα του Θεού!
 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί εδώ και καιρό να αποφύγει τη συνάντηση με την πραγματικότητα – η οποία από την περίοδο που διεξήχθη η μάχη του Μαντζικέρτ μέχρι σήμερα παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Οι Τούρκοι το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η γλώσσα της ισχύος και τίποτε άλλο. Είναι φρούδα η ελπίδα να αντιληφθούν το ηθικώς ορθόν, να ενστερνιστούν τις απόψεις περί ανθρωπισμού, τις οποίες έχουν οι χώρες της Δύσης, και να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο.
 
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σχεδιάζονται διάλογοι με τη γειτονική χώρα, ενώ η ίδια δηλώνει απροκάλυπτα και απερίφραστα ότι έχει εδαφικές αξιώσεις σε βάρος μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου