MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Γιάννης Ιωαννίδης : Λόγω Κρυμμένα Λογοκριμένα /Ηθική - Επιστήμη και Κοινωνίες σε Περιδίνηση

Στις " Αντιθέσεις" ο Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων, και Στατιστικής, και Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Μετα-Έρευνας (METRICS) στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, σε μια συζήτηση για την Επιστήμη, τον Άνθρωπο, τα Γράμματα και τις Τέχνες και την Φιλοσοφική του προσέγγιση για την ζωή και τις ανθρώπινες κοινωνίες .

Ο  Γιάννης Ιωαννίδης μιλάει για τις  μεροληψίες και  τα σφάλματα στην έρευνα και στην επιστήμη

-Την  επιστημονική βιβλιογραφία και την  αξιοπιστία της κάτω από συνθήκες ακραίας εμπορευματοποίησης, νέων ισχυρών συγκρουόμενων συμφερόντων και ενός νέου κύματος αυταρχισμού και σπείρας θανάτου των δημοκρατικών κοινωνιών

Ρ.Κιγιοσάκι: «Βρισκόμαστε στην παραμονή της μεγάλης καταστροφής – Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι η οικογένεια Άνταμς»

«FED και κυβέρνηση είναι οι γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία»
 
Ο διάσημος επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και ο κόσμος βρίσκονται στην «Παραμονή της Καταστροφής» χρησιμοποιώντας το γνωστό ομότιτλο τραγούδι του Αμερικανού τραγουδιστή και Barry McGuire στα μέσα της δεκαετίας του 1960.
 
Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν λειτουργεί όπως είπε προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού, αποκαλώντας τη Fed και άλλα μέρη της κυβέρνησης «οικογένεια Άνταμς» και «γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία», η οποία αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα».