MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Σ. Καλεντερίδης: Στήνουν παγίδα για την Ελλάδα- Δεν είναι δυνατόν να τους δίνουμε τα πάντα και να μας “αδειάζουν”

Οι τουρκικές πτήσεις UAVs πάνω από το Αιγαίο…

Σε έξι θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM.

Συγκεκριμένα μίλησε: Για την ουκρανική κρίση. Για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη σε επίθεση τυφλής οπαδικής βίας. Για τις πτήσεις τουρκικών UAVs πάνω από το Αιγαίο, για τη βεβήλωση του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά. Για τις συλλήψεις στην Τουρκία, για τις σχετικές αναρτήσεις με την υγεία του Ερντογάν που κόλλησε κορονοϊό αλλά και για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Παρακολουθήστε το βίντεο που δημοσίευσε ο Σάββας Καλεντερίδης
 

Καταστροφές και Θρίαμβοι

Η σειρά του ΣΚΑΙ Καταστροφές και Θρίαμβοι (οι 7 κύκλοι της Ελληνικής Ιστορίας) του Στάθη Καλύβα έχει συγκεντρώσει αρκετά σχόλια και κριτική όσο αφορά την ερμηνεία των γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας.


του Παναγιώτη Χατζηπλή 
 
Εισαγωγή


Ο καθένας βέβαια μπορεί να λέει ότι θέλει. Όμως επειδή για την συγκεκριμένη οπτική έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα μέσω της προβολής από το συστημικό κανάλι ευρείας εμβέλειας ΣΚΑΙ και μέσα από αυτή τη σειρά ερμηνεύονται ιστορικά γεγονότα και παρέχονται «διδάγματα» και για σημερινές καταστάσεις έχει σημασία να υπάρξει και αντίλογος. Αυτό γιατί μεγάλο μέρος του πληθυσμού που θα το δει ίσως να μην έχει τον χρόνο να κάνει την δική του ανάλυση. Πολλοί περισσότεροι βλέπουν τα συστημικά κανάλια με την επιλεκτική επιλογή ομιλητών παρά τις συζητήσεις στο κανάλι της Βουλής ή διαβάζει αρθρογραφία.

«Κάηκαν» οι 3 προσωπικές επιλογές του Μητσοτάκη – Διαλυτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση «φωνάζουν» για ανασχηματισμό

Όλοι, πλέον, αρχίζουν και τονίζουν την ανάγκη για έναν διορθωτικό ανασχηματισμό.


Εμφανή διαλυτικά φαινόμενα παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηριστικό της πίεσης και του πανικού στον οποίον έχουν περιέλθει στελέχη και υπουργοί. Και μάλιστα, πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τον συμμαθητή του στο Κολέγιο

Η περίπτωση της αποπομπής του Σπήλιου Λιβανού δεν είναι μία απλή περίπτωση.