MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Τουρκία: Fake news, trolling και bullying… τα πάντα για να “φουσκώσει” τη σημασία της

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες δεκάδες ώρες από την επίσημη διάψευση της Ιταλίας για όσα ανέφερε η Τουρκία για ″διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας″. Είναι σίγουρο πως κάθε κράτος που προσεγγίζει η Τουρκία για να συνεργαστεί, μπαίνει σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Το τούρκικο παζάρι είναι δελεαστικό. Παρόλα αυτά, είναι πολύ δελεαστικό για να είναι αληθινό. Η Τουρκία είναι ένας διεθνής ταραξίας καθώς παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέτει η διεθνής βιβλιογραφία ως κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένα κράτος ως rogue state (κράτος -ταραξίας). Μεταξύ των μέσων που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να υλοποιήσει παράνομες πολιτικές, είναι και τα fake news, το trolling και το bullying. Ο Ελληνισμός πρέπει να θωρακιστεί και σε αυτό το επίπεδο. 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΣ
ΠΗΓΗ: HUFFINGTON POST
 
Κάπου εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε και για το αν είναι η Τουρκία απομονωμένη. Η Τουρκία σαφώς και δεν είναι απομονωμένη όπως είναι για παράδειγμα η Βόρεια Κορέα. Από την άλλη, το ότι δημιουργεί προβλήματα στα οποία μετά εμφανίζεται ως καταλύτης, (κατά την προσφιλή ελληνική έκφραση : ″Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι″ ) δε σημαίνει ότι είναι μια χώρα που χαίρει της εμπιστοσύνης άλλων κρατών. 

Νταβός 2020

Χρεοκοπημένες χώρες-αποικίες όπως η Ελλάδα, οι οποίες προσπαθούν να υιοθετήσουν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο σαράντα χρόνια μετά την εμφάνιση του, στα πρόθυρα της κατάρρευσης του, κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος – το οποίο δεν θα τους κοστίσει μόνο την απώλεια των περιουσιακών τους στοιχείων αλλά, πολύ χειρότερα, την εξαφάνιση τους ως Έθνος, εάν δεν αλλάξουν αμέσως τακτική. Εάν δεν εκπονήσουν και εάν δεν δρομολογήσουν ένα ορθολογικό οικονομικό μοντέλο, βασισμένο στις θετικές και αρνητικές εμπειρίες των άλλων ανεπτυγμένων κρατών – αφού είναι δείγμα σοβαρής ηλιθιότητας το να προσπαθεί κανείς να ανακαλύψει τον τροχό ή το να υιοθετεί παρωχημένα και αποτυχημένα οικονομικά μοντέλα.

Η θλιβερή επέτειος της προδοσίας της Μακεδονίας

Αν δεν πολεμάς για αυτά που αγαπάς, μην κλαις για αυτά που χάνεις – σύμφωνα με το ρητό που αφορά εμάς τους Έλληνες Πολίτες. Από την άλλη πλευρά, με τέτοιες δειλές και ανεύθυνες κυβερνήσεις, οι οποίες δεν τολμούν καν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μας, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον – αφού κάποια στιγμή τα προβλήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο παραμένοντας άλυτα και επιδεινούμενα, θα την οδηγήσουν στην εξαφάνιση της.

Επικαιρότητα 

Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την προδοσία της Μακεδονίας – ενώ έκτοτε το θλιβερό αυτό γεγονός ξεχάσθηκε από τους επιλήσμονες Έλληνες, έχοντας καλυφθεί από το μεταναστευτικό που ακολούθησε αμέσως μετά και από την τουρκική επιθετικότητα που προαναγγέλλει ένα θερμό επεισόδιο ή μία ολιγοήμερη στρατιωτική σύγκρουση. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των εξελίξεων είναι η δειλία των ελληνικών κυβερνήσεων και η εξευτελιστική πολιτική του κατευνασμού που έχουν υιοθετήσει – τόσο απέναντι στη Γερμανία και τα μνημόνια που μας επιβάλλει, όσο και στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας πως οι δύο αυτές χώρες ήταν ανέκαθεν σύμμαχοι μεταξύ τους και εχθροί της Ελλάδας.