MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Κύρα Αδάμ : Η κυβέρνηση χάραξε θαλάσσια σύνορα μέχρι τη μέση του Αιγαίου

Απίστευτο «ξεπούλημα» από τον Εβρο έως το Καστελόριζο! Το Μαξίμου θυσιάζει την αξία των εθνικών θεμάτων για χάρη της κομματικής εξουσίας

Η θέση και οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε τηλεοπτικό σταθμό για το πρόσφατο περιστατικό με πρόσφυγες σε νησίδα του Εβρου ανέδειξαν και εμφάνισαν την καταστροφική πολιτική και τις ενέργειες της κυβέρνησης για το Αιγαίο
 
Της Κύρας Αδάμ 

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι η αξία των εθνικών θεμάτων μηδενίζεται για χάρη της κομματικής εξουσίας και χρησιμοποιούνται επικίνδυνα ψεύδη και παραποίηση της νομικής πραγματικότητας και αλήθειας προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα η ρητορική της Τουρκίας να εφαρμόζεται στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Με 70-80% ανεβαίνει κάθε μήνα η τιμή ρεύματος στην Ευρώπη!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε συνεχώς οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 697,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα και την υψηλή να φθάνει στα 871 ευρώ! Υπό την πίεση αυτών των εξελίξεων, οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, συζητούν πλέον κάθε δυνατή λύση για πλαφόν τιμών χονδρικής ρεύματος και την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων για τις τιμές φυσικού αερίου. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, όμως παρά τη σύγκλιση, οι οριστικές αποφάσεις για πλαφόν αναμένεται να ληφθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Εάν δεν αλλάξει κάτι, οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο θα είναι υψηλότερες έως και κατά 70-80% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, που επίσης ήταν άλλο τόσο υψηλότερες σε σχέση με τον Αύγουστο κοκ.