MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κατακερμάτισαν την ελληνική οικονομία τα lockdowns - Έκθεση-σοκ από το IIF: «Στις πιο υπερχρεωμένες χώρες η Ελλάδα»

Ύφεση στο -13,5%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


Η Ελλάδα είναι μέσα στις πιο υπερχρεωμένες χώρες το 2020, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Όλοι οι δείκτες μαρτυρούν πως όταν η Ελλάδα βγει από το lockdown, στο οποίο βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο, θα είναι μία κατεστραμμένη οικονομικά χώρα, η οποία θα έχει δανειστεί από παντού και θα πρέπει να μπει στα σκληρά Μνημόνια, αλλά και να κάνει παραχωρήσεις εθνικού πλούτου, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη.

Ι. Μάζης : Μετά το «Τσεσμέ» , καταγγελία και τέλος των Διερευνητικών με την Τουρκία

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε σε δύο και όχι ένα πλοία του Τουρκικού στόλου που βρίσκονται πλέον για δήθεν ερευνητικούς λόγους , εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Βόρειο- ανατολικό Αιγαίο , ως νέα πρόκληση και μέσω navtex, της Τουρκίας, Υπογραμμίζει μάλιστα , ότι το ερευνητικό- σεισμογραφικό «Τσεσμέ» , είναι ενταγμένο οργανικά στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, άρα η πρόκληση είναι σαφέστατη . 
 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ: «Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ»


Συγκλονιστικά τα όσα λέει με συνέντευξή του ο ναύαρχος εα και νομικός Αντώνης Παπαντωνίου. Και μην βιαστούν ορισμένοι να πουν ότι η “ανατροπή” στην οποία αναφέρεται, υπονοεί αντιδημοκρατική εκδήλωση ανατροπής της κυβέρνησης. Τα λέει με το “νι και με το σιγμα” παραπέμποντας σε ιδεώδες τύπου Μαχάτμα Γκάντι ή στην κατάρρευση του ίδιου του πολιτικού-πολιτειακού συστήματιος ως…ώριμου φρούτου: “Δεν μακιγιάρεται άλλο αυτό το σύστημα, δεν ωραιοποιείται, δεν φτιασιδώνεται. Αυτά που θα έρθουν τους επόμενους μήνες θα κάνουν το παρόν σύστημα να καταρρεύσει μόνο του”, επισημαίνει ο κ. Παπαντωνίου.

O Σαδιστής της Διπλανής Πόρτας

Φωτεινή Μαστρογιάννη


Ο Εριχ Φρομ, ένας από τους γνωστότερους ψυχαναλυτές του 20ου αιώνα, στο βιβλίο «Η ανατομία της Ανθρώπινης Καταστροφικότητας» που έγραψε το 1973 αναλύει το θέμα της ανθρώπινης καταστροφικότητας που εξακολουθεί να είναι επίκαιρο μέχρι σήμερα. Ενα κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται στον σαδιστικό χαρακτήρα και το θεωρώ ιδιαίτερα επίκαιρο σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από ναρκισσισμό που μαζί με την ψυχοπάθεια, τον μακιαβελλισμό και τον σαδισμό αποτελούν τη ΣκοτεινήΤετράδα των αρνητικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. Στην ψυχολογικά βίαιη εποχή που ζούμε η μελέτη της Σκοτεινής Τετράδας αποκτά ενδιαφέρον γιατί τα χαρακτηριστικά της είναι μάλλον τα επικρατέστερα στη σύγχρονη κοινωνία και τα συναντάμε ιδιαίτερα σε όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας.