MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Η λειτουργία των τραπεζών

Γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η δολοφονία της Ελλάδας, όπως με το ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, πως είχαμε ελλείμματα που έπρεπε να ισοσκελισθούν, ότι τα δάνεια έχουν σχέση με τις καταθέσεις κοκ. – επειδή η Τρόικα φοβάται την αποκάλυψη του εγκλήματος και την αγωγή αποζημίωσης εκ μέρους της χώρας μας.

Επικαιρότητα 

Στην Ελλάδα ασχολούμαστε δυστυχώς με οτιδήποτε άλλο, εκτός από σοβαρά ζητήματα – από τρόπους που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας, καθώς επίσης να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες και το δανεισμό της πραγματικής οικονομίας, επιμένουμε στο ότι δεν έχουν χρήματα για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις – όταν έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές πως οι τράπεζες δημιουργούν χρήματα από το πουθενά, με την παροχή δανείων (ανάλυση). 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Πέτρου Χασάπη

Η Μέρκελ, όταν ήρθε εδώ τελευταία, κατά τη γνώμη μου έπαιξε με την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού που μισεί τους Γερμανούς. Δηλαδή ό,τι δυσφορεί τους Γερμανούς ικανοποιεί τους Έλληνες.

Με λίγα λόγια, η Μέρκελ επαινώντας τον κ. Τσίπρα και δείχνοντας δυσφορία προς τον κ. Μητσοτάκη, για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στην ουσία έδωσε αρκετούς πόντους εκλογής στον κ. Μητσοτάκη, μέσω της αντίθετης προπαγάνδας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM

22 Φεβ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  ΑΟΖ, Κοιτάσματα, Ορυκτός Πλούτος

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για την ακύρωση Προσυμφώνου και ΑΟΖ Ελληνισμού

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για την ακύρωση Προσυμφώνου και ΑΟΖ Ελληνισμού, στον Σ. Πολύζο. TRT Θεσσαλίας

22 Φεβ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, ΑΟΖ, Συμφωνία

Το βίντεο που θα μείνει στην ιστορία: 19χρονη σε μέλη ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε προδότες» - Απάντηση Τζανακόπουλου: «Τιμή μας»

Ειρωνική απάντηση ή όχι, το βίντεο αυτό θα μείνει στην Ιστορία. Μια 19χρονη διαδηλώτρια, η Μαριάννα, κατάφερε να διασύρει τα μέλη ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη φωνάζοντας "είστε προδότες" και αναγκάζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ.Τζανακόπολο, να της απαντήσει πως "για εμάς είναι τίτλος τιμής"!

Πιο αναλυτικά, νέο βίντεο που ήρθε από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο επιμελητήριο Πιερίας στην Κατερίνη απεικονίζει την ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Η ελληνική κρίση για ηλιθίους

Όταν οι ίδιοι οι Έλληνες υπονομεύουν την πατρίδα τους, είναι δύσκολο να πείσουν αυτοί που τεκμηριώνουν πως τουλάχιστον η μισή ευθύνη για την υπερχρέωση της Ελλάδας ανήκει στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την ΕΚΤ – ή πως πρόκειται για μύθο το ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, πως η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη το 2009 αλλά την χρεοκόπησαν σκόπιμα το 2010, ότι το PSI ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία μας κοκ.

Επικαιρότητα 

Τον Ιούλιο του 2015 ο γερμανικός τύπος έγραφε ότι, η Ελλάδα εξαπατούσε την Ευρώπη και η Ευρώπη το επέτρεπε – σε ένα συγκεκριμένο άρθρο με τον τίτλο «Η Ελληνική κρίση για ηλιθίους» (πηγή). Ειδικότερα ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση παρουσίαζε συνεχώς παραποιημένα στοιχεία όσον αφορά τον προϋπολογισμό – όπως από το 1997 έως το 1999, στα χρόνια δηλαδή που αποφασιζόταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπου το δημόσιο έλλειμμα από 4% του ΑΕΠ μειώθηκε στο 2,5% και τελικά στο 1,8%.