MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Το πήραν 110.000 Ινδοί, Αιγύπτιοι, Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Κινέζοι

Σε πολίτες με 172 υπηκοότητες δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα το 2017. Ανάμεσα τους Ινδοί, Αιγύπτιοι Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και άλλοι.

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτκός σταθμός Alpha, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι το έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, είναι πολίτες 172 διαφορετικών υπηκοοτήτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται Ινδοί, Αιγύπτιοι, Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Βούλγαροι αλλά και υπήκοοι ευρωστων οικονομιών. 

Γ. Τράγκας: Οι Γερμανοί έκαναν το νέο Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα – Γιατί μας μισούν οι Ευρωπαίοι

Γιατί μας φέρονται έτσι οι Ευρωπαίοι; Δεν άλλαξα τυχαία και έγινα βαμμένος αντι-Ευρωπαίος και πολέμιος του συμφώνου Κατοχής, του μνημονίου. Το χρέος σημαίνει δουλεία, ήθελαν να τελειώσουν με το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Αυτό το σενάριο πήρε σάρκα και οστά μετά την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή και το «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι. Συμφώνησαν να πάψει να υπάρχει ο ατίθασος, ανυπάκουος Έλληνας. Όλες οι επιθέσεις ξεκίνησαν με στόχο την σημαία, την θρησκεία και τα εθνικά σύμβολα. Ήθελαν να μην υπάρχει εθνική συνείδηση. Να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τους Έλληνες με το ένδοξο παρελθόν τους. Να μην έχουμε στο μυαλό μας τους ήρωες του 1821. 

Πως η Τουρκία δουλεύει τους πάντες: Το ψέμα της για Συρία και Λιβύη

"Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης και δεν θα εγκαταλείψει τον λαό της Λιβύης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό συγκρότημα. 

Του Στρατή Μαζίδη

Καλά τα λέει ο Καλίν. Μια χώρα υποστηρίζει μια νόμιμη κυβέρνηση ενός άλλου κράτους. Αυτό είναι το σωστό. Σε γενικές γραμμές. Διότι νόμιμη είναι η κυβέρνηση της Συρίας ευθύς εξαρχής της σύγκρουσης που εξελίχθηκε σε πόλεμο. Τότε όμως η Αγκυρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξάγει στη γειτονική της χώρα ισλαμιστές, να τους τροφοδοτεί, να τους περιθάλπτει, να κάνει λαθρεμπόριο με τους φυσικούς της πόρους.

Το θαύμα της Ισλανδίας: με χρέος 900% του ΑΕΠ, πέταξε τους δανειστές & βγήκε από την κρίση

sharonang / pixabay
Η Ισλανδία η μικρή αυτή χώρα του βορρά με όπλο το εθνικό της νόμισμα, την κρατικοποίηση των τραπεζών και την κήρυξη χρεοκοπίας, κατάφερε να πετύχει το θάυμα της εξόδου από την κρίση. Με χρέος 900% του ΑΕΠ, η Ισλανδία πέταξε έξω τους δανειστές, έβαλε στη φυλακή τους τραπεζίτες και τώρα με συνετή οικονομική πολιτική και με το δικό της νόμισμα αναπτύσσεται εντυπωσιακά. 

Θεόδωρος Κατσανέβας 

Βασικές συνιστώσες για το Ισλανδικό θαύμα ήταν η συσπείρωση του λαού υπό την ηγεσία μιας εμπνευμένης προοδευτικής κυβέρνησης και η επιμονή για να σπάσουν τα δεσμά με τους δανειστές και να οδηγηθούν στη φυλακή οι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή. Σήμερα η Ισλανδία, με την κορόνα το εθνικό της νόμισμα,έχει ανακάμψει πλήρως, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,5% ετησίως, ανεργία κάτω του 5%, ελεγχόμενο πληθωρισμό και σταδιακή ένταξή στις αγορές. 

Ανακήρυξη της ΑΟΖ εδώ και τώρα

Γράφει ο Νότης Μαριάς* 

Η άκυρη και παράνομη τουρκο-λυβική συμφωνία που κυριολεκτικά εξαφάνισε Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ εδώ και τώρα. 

Το ζήτημα της ΑΟΖ ενέσκηψε στο διεθνές πεδίο το 1982 με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που για πρώτη φορά καθόριζε το δικαίωμα των παράκτιων χωρών να αποκτήσουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) 200 ναυτικών μιλίων επιπλέον των χωρικών τους υδάτων τα οποία επίσης με βάση την ίδια Σύμβαση μπορούσαν πλέον να επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια (νμ). 

Ο μαύρος κύκνος του 2020 είναι η Ευρώπη

Η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για την ΕΕ αλλά, επίσης, για την Ευρωζώνη – με ενδεχόμενη αφετηρία την Ιταλία που γνωρίζει πολύ καλά πως εντός της νομισματικής ένωσης και της συμφωνίας του Μάαστριχτ, είναι αδύνατον να επιλύσει ποτέ τα προβλήματα της οικονομίας της. Κάτι ανάλογο ισχύει βέβαια και για την Ελλάδα, η οποία όμως έχει εγκλωβιστεί μετά την υπογραφή του εγκληματικού PSI από τους εθνοκτόνους – ενώ το μόνο που θεωρεί η κυβέρνηση πως της απομένει, είναι να καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί την επόμενη χρεοκοπία της ξεπουλώντας ότι έχει και δεν έχει σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς επίσης λεηλατώντας τον ιδιωτικό τομέα, μήπως προκύψει κάποιο θαύμα που θα οδηγήσει στη διάσωση της. Εμείς όμως θεωρούμε πως θαύματα δεν γίνονται, ενώ υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για την Ελλάδα – αρκεί να δραστηριοποιηθεί σωστά μία κυβέρνηση της, παύοντας να σκύβει δουλικά το κεφάλι στους Γερμανούς.