MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Οι ανθέλληνες Έλληνες

Δυστυχώς πολλοί Έλληνες, ακούσια ανθέλληνες επειδή πιθανότατα έχουν υποφέρει από τις διεφθαρμένες ελληνικές κυβερνήσεις φεύγοντας στο εξωτερικό, υποστηρίζουν τις ύπουλες και εχθρικές τακτικές της Γερμανίας – της γερμανικής κυβέρνησης καλύτερα, η οποία βέβαια άγεται και φέρεται από την εγχώρια και διεθνή βιομηχανική ελίτ που κατέχει τις μεγάλες επιχειρήσεις της. Θερμή παράκληση λοιπόν να αντιμετωπίζουν αντικειμενικά τα γεγονότα, κατανοώντας πως δεν είναι οι απλοί Έλληνες ένοχοι για τις διεφθαρμένες ή/και ανίκανες κυβερνήσεις τους – παύοντας να είναι ακούσια ανθέλληνες, αφού κάτι τέτοιο εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια της ελίτ που κυβερνάει τη Γερμανία. Οφείλουν επί πλέον να συνειδητοποιήσουν πως η Γερμανία διεξάγει ξανά έναν πόλεμο στην Ευρώπη που μπορεί μεν να είναι αόρατος, επειδή διεξάγεται με οικονομικά όπλα, αλλά δεν έχει καμία διαφορά με το συμβατικό. Αντίθετα, είναι πολύ πιο επικίνδυνος για τους ηττημένους και εξαιρετικά κερδοφόρος, αφού δεν καταστρέφονται οι υποδομές των χωρών που κατακτάει η Γερμανία – ενώ δεν κινδυνεύει να τις χάσει ποτέ, αφού τις εξαγοράζει και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές. Στόχος της παραμένει ένα επόμενο Ράιχ – το τέταρτο πλέον!

Bloomberg: Ναι, αυτό που θα ακολουθήσει θα θυμίζει 1929 – και είναι σχεδόν αναπόφευκτο

Του Noah Smith

Καθώς το οικονομικό “μακελειό” που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται, μια επί μακρόν απαγορευμένη λέξη αρχίζει να βγαίνει σιγά – σιγά, σχεδόν ψιθυριστά από τα χείλη πολλών ανθρώπων: “ύφεση” (depression).

Κατά τον 19ο αιώνα και κατά τις αρχές του 20ού, δεν υπήρχε κοινώς αποδεκτή λέξη η οποία για την περιγραφή του φαινομένου της επιβράδυνση της οικονομίας. Η λέξη “πανικός” ήταν ο όρος που χρησιμοποιείτο συνήθως για τις χρηματοοικονομικές κρίσεις, ενώ οι μεγάλες και απότομες πτώσεις ονομάζονταν “υφέσεις”.