MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Η «τέχνη της προπαγάνδας» όπως τη δίδαξε στο σύγχρονο κόσμο ο Γιόζεφ Γκαίμπελς


Μπορεί να έδρασε στη ναζιστική Γερμανία, οι πρακτικές του όμως διατηρούνται άσβεστες μέχρι και σήμερα.

Καταλύοντας τη δημοκρατία και αναλαμβάνοντας τα ηνία της εξουσίας, ένα από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε να στήσει ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν το Υπουργείο Προπαγάνδας, αναμφίβολα ό,τι πιο ειλικρινές έκανε στα χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία.

Υπουργός, ο κατ’ εξοχήν εμπνευστής της πρακτικής της προπαγάνδας, Joseph Goebbels (Γιόζεφ Γκαίμπελς), στον οποίο το ναζιστικό κόμμα όφειλε μεγάλο μέρος της δημοτικότητας και της επιτυχίας του.

Τα Σκόπια μπορούσαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χωρίς αλλαγή ονόματος!

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόρος στα Σκόπια; 

Οπρώην διευθυντής της «Ανοικτής Κοινωνίας» στα Σκόπια (του ιδρύματος του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος), Βλαντίμιρ Μιλτσίν στην εκπομπή του Καναλιού 5, «Μόνο Αλήθεια» [Само вистина], δήλωσε ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να αλλάξει το συνταγματικό όνομα, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει καμία αλλαγή στη χώρα από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, εκτός του ότι ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πηγαίνει σε συναντήσεις συντονισμού. 

Γιατί οι διαβεβαιώσεις ΗΠΑ και ΕΕ για τα ελληνικά νησιά δεν έχουν σημασία…

Κάθε φορά που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ή κάποιος Ευρωπαίος μας…διαβεβαιώνει ότι τα νησιά μας έχουν υφαλικρηπίδα, ΑΟΖ και δικαιώματα νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι… Στην πραγματικότητα δεν μας λένε τίποτα ουσιαστικό. 
Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος άριστος γνώστης του Δικαίου αλλά και της Τουρκίας μ΄ ένα σύντομο σχόλιο του μας ανοίγει τα μάτια.

Γράφει:

123 παραπομπές σε θέματα υφαλοκρηπίδας νησιών, από το American Journal of International Law, ανθολογημένες από το Cambridge.org .