MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Salvini: Φιάσκο η σύνοδος της ΕΕ για το μεταναστευτικό – Η Ιταλία δεν δέχεται διαταγές

Δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν το πράσινο φως στη γαλλογερμανική πρόταση για το μεταναστευτικό

«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνηση τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Η συνάντηση , κατά τον ίδιο, «επαναβεβαίωσε ότι η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει να είναι ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης».

Το μέλλον των τραπεζών

H WeBank δεν διαθέτει δίκτυο υποκαταστημάτων, ούτε ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο των άμεσων πωλήσεων των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Το 98% των εργασιών εξυπηρέτησης των πελατών διεκπεραιώνονται μέσα από την χρήση bots

Ξένη δημοσίευση
Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια διαδικτυακή επενδυτική παρουσίαση της WeBank, της μεγαλύτερης ψηφιακής τράπεζας της Κίνας. Η WeBank, ιδρύθηκε το 2014, όντας η πρώτη ιδιωτική τράπεζα στην Κίνα, με άδεια ψηφιακής και μόνο, τραπεζικής. Ουσιαστικά ήταν μια εταιρία ψηφιακής τεχνολογίας που είχε λάβει και άδεια ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών.

Ομιλία στη Βουλή

Μετά από τρία διαδοχικά μνημόνια-δανειακές συμβάσεις λοιπόν, θυμίζοντας πως η Ελλάδα είναι η μοναδική στον πλανήτη που της δόθηκε κάτι ανάλογο, μετά το εγκληματικό PSI με το οποίο χάσαμε όλα μας τα διαπραγματευτικά χαρτιά συν την εθνική μας κυριαρχία, ενώ δεθήκαμε χειροπόδαρα ως Έθνος, μετά από την υποθήκευση των πάντων και τη μεταφορά τους στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, μετά από το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων σε εξευτελιστικές τιμές, μετά από τόσο αίμα και από τόσα δάκρυα, δεν ωφελήθηκε ούτε καν η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μας. Εύλογα βέβαια, αφού μόνο με τις μειώσεις των μισθών και χωρίς επενδύσεις, ήταν αυτονόητο πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Β. Βιλιάρδου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, την Κυριακή 21.07.2019. 

Η ΑΟΖ χάθηκε στη νέα Ελληνική Βουλή: Ένα μάθημα που πρέπει να μελετήσουυμε όλοι μας…

 
Παρακολούθησα την τηλεοπτική παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 και ένοιωσα μια πικρία όταν ο ικανός και ευπρεπής νέος πρωθυπουργός της πατρίδας μας ξέχασε, όταν ανέβηκε στο βήμα, ποιά ήταν η ημερομηνία στην οποία εκφωνούσε την παρθενική πρωθυπουργική ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Η 20η Ιουλίου 2019 σηματοδοτούσε την 45η επέτειο της εισβολής των Τούρκων στο μαρτυρικό νησί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέχασε να αναφερθεί σε αυτό το τραγικό γεγονός, που βασανίζει τον ελληνισμό για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. 

1975: Η απόρρητη συνομιλία Φορντ, Κίσιγκερ, Ντεμιρέλ

Τρεις επιλογές για το Κυπριακό έθεσε ενώπιον των Αμερικανών, το 1975, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Επιλογές που δεν έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά μέχρι και σήμερα. Ο Ντεμιρέλ είχε συνάντηση με τον τότε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέραλντ Φορντ, στην παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και υπηρεσιακών παραγόντων, στο Ελσίνκι της Νορβηγία. 

Σύμφωνα με απόρρητο αμερικανικό έγγραφο, Φορντ και Ντεμιρέλ, οι οποίοι βρέθηκαν στο Ελσίνκι για την ιδρυτική Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, συζήτησαν το Κυπριακό, την άρση του εμπάργκο και τις καλλιέργειες του οπίου στην Τουρκία. Εκείνο που «έκαιγε» τους Αμερικανούς ήταν, όπως προκύπτει από το πρακτικό της συνάντησης, το θέμα του εμπάργκο, που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας μετά την τουρκική εισβολή. 

Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ).