MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Καλεντερίδης - Δρούγος στο Νewsbomb.gr: Η «ακτινογραφία» του νεοναναζιστικού τάγματος Αζόφ

Για την δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων στην Ουκρανία μίλησε στο newsbomb.gr o γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης αναφέροντας ότι το τάγμα Αζόφ αλλά και άλλες συγγενείς ομάδες ήταν αυτές που ευθύνονται για τη μη τήρηση από μέρους της Ουκρανίας της συμφωνίας του Μινσκ.


«Πρόκειται για ένοπλα τάγματα που εκπαιδεύουν έφηβους και όχι μόνο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Γιανουκόβιτς αλλά και στα γεγονότα της Οδησσού που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη οι ένοπλες αυτές ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα καθώς έχουν βαθιές ρίζες στον κρατικό μηχανισμό.
 
«Το τάγμα Αζόφ όπως και οι άλλες ένοπλες ομάδες δρουν κυρίως στην περιοχή της Μαριούπολης. Εγκατάσταθηκαν εκεί λόγω του ότι ο πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή είναι σε συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% φιλορώσοι. Στόχος ήταν να τους ελέγξουν» σημειώνει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μάζης Ι.: Ταυτόχρονες κυρώσεις σε Ρωσία, Λευκορωσία και Τουρκία

Ενημέρωση & Σκέψη
 
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία (28-02-2022).

Ο κ. Μάζης αρχικά σχολίασε τις δηλώσεις του Έλληνα Κυβερνητικού Εκπροσώπου λέγοντας ότι περιμένει από την Ελληνική κυβέρνηση να θυμήσει στους Ευρωπαίους τι έγινε με την Τουρκία και την Κύπρο και μαζί με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και Λευκορωσίας, να ζητήσει να επιβληθούν ταυτόχρονες κυρώσεις και στην Τουρκία. Διαφορετικά, όπως είπε, η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση όπως σωστά κάνει το Ισραήλ.

Απασφάλισε ο Σάββας Καλεντερίδης: Πέφτω από τα σύννεφα! Είναι δυνατόν η Ελλάδα να στέλνει όπλα;

Σάββας Καλεντερίδης: Πέφτω από τα σύννεφα! Είναι δυνατόν η Ελλάδα να στέλνει όπλα;


Τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή που παρουσιάζει ο @Pantelis Savvidis
 

ΠΟΙΟΙ ΡΩΣΟΙ!!! ΤΑΠΩΣΕ κυβέρνηση και ΜΜΕ Έλληνας της Μαριούπουλης: Οι Ουκρανοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ θα μας ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

«Για αυτούς γίνονται όλα», είπε ο Έλληνας. Άλλαξε θέμα ο δημοσιογράφος…


Η ελληνική κυβέρνηση κατηγόρησε την Ρωσία για τους θανάτους Ελλήνων στην Μαριούπουλη, με την Ρωσική Πρεσβεία να διαψεύδει την Αθήνα και να καλεί την Πολιτεία να συνέλθει!

Τα ελληνικά ΜΜΕ επίσης σιγόνταραν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί αποδείξεις.

Έλληνας της Μαριούπολης, αυθόρμητα (στον αυθορμητισμό κρύβεται η αλήθεια», γνωστοποίησε σε ελληνικό κανάλι πως «αν βγουν έξω, θα τους σκοτώσουν οι Ουκρανοί φασίστες», δηλαδή οι ναζιστές του Ζελένσκι! «Για αυτούς γίνονται όλα», συμπλήρωσε.