MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Καλεντερίδης - Δρούγος στο Νewsbomb.gr: Η «ακτινογραφία» του νεοναναζιστικού τάγματος Αζόφ

Για την δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων στην Ουκρανία μίλησε στο newsbomb.gr o γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης αναφέροντας ότι το τάγμα Αζόφ αλλά και άλλες συγγενείς ομάδες ήταν αυτές που ευθύνονται για τη μη τήρηση από μέρους της Ουκρανίας της συμφωνίας του Μινσκ.


«Πρόκειται για ένοπλα τάγματα που εκπαιδεύουν έφηβους και όχι μόνο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Γιανουκόβιτς αλλά και στα γεγονότα της Οδησσού που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη οι ένοπλες αυτές ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα καθώς έχουν βαθιές ρίζες στον κρατικό μηχανισμό.
 
«Το τάγμα Αζόφ όπως και οι άλλες ένοπλες ομάδες δρουν κυρίως στην περιοχή της Μαριούπολης. Εγκατάσταθηκαν εκεί λόγω του ότι ο πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή είναι σε συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% φιλορώσοι. Στόχος ήταν να τους ελέγξουν» σημειώνει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο επεισόδιο σε καφενείο της περιοχής τις πρώτες ημέρες της κρίσης στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας ομογενής και ένας Ρώσος οι δράστες της δολοφονίας ήταν μέλη των νεοναζιστικών ταγμάτων.

Σε ότι αφορά το θάνατο ομογενών μας τις προηγούμενες ημέρες που προκάλεσε και την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Καλεντερίδης σημείωσε ότι καλό θα ήταν να γίνει έρευνα για το αν εμπλέκονται μέλη του τάγματος Αζόφ αν και με τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι δύσκολο.
Striking images. Ukraine's ultra-nationalist Azov Regiment held a commemorative ceremony to honor its fallen fighters on September 22nd in Urzuf, Donetsk Region. Video: https://t.co/KEhUIlJ9ic OP: https://t.co/VupxtJrUDP pic.twitter.com/yRn6kOadVE 
— Oleksiy Kuzmenko (@kooleksiy) September 23, 2018
Σκληροπυρηνικό με ακροδεξιά χαρακτηριστικά χαρακτηρίζει το τάγμα Αζόφ ο διεθνολόγος Θανάσης Δρούγος.

«Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2014 από έφεδρους αξιωματικούς και ουσιαστικά είναι συνδεδεμένο με την εθνοφυλακή. Στο παρελθόν μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου είχαν ζητήσει να χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση. Δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση από σκανδιναβούς ειδικότερα στις καταδρομικές επιθέσεις. Έχουν χρηματοδότηση από οργανώσεις του εξωτερικού» καταλήγει ο κ. Δρούγος.
 
 

 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου