MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Πρόταση μομφής στη Βουλή, ώρα να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση για τα Τέμπη

Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας
 
Στην ολομέλεια της Βουλής θα κριθεί η πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα -πιθανότατα και έγκλημα- στη χώρα. 
 

Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη Λώρίδα της Γάζας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ψήφισμα με το οποίο καλεί για «άμεση κατάπαυση του πυρός». Το ψήφισμα πέρασε αφού οι ΗΠΑ, σε μια αλλαγή από την προηγούμενη θέση τους, απείχαν και έτσι απέφυγαν να ασκήσουν βέτο.
 
Το Σώμα του ΟΗΕ βρισκόταν σε αδιέξοδο από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Οκτώβριο, αποτυγχάνοντας επανειλημμένα να συμφωνήσουν σε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.
 
Η ψηφοφορία σήμερα ήταν σχεδόν ομόφωνη με δεκατέσσερις ψήφους υπέρ. 
 

Ποιος έκανε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα και το κόμμα του πολέμου-Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Ποιος έκανε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα; Η Δύση και όλα τα μέσα ενημέρωσης της έχουν υιοθετήσει ότι πρόκειται για χτύπημα από τον ISIS. Η Ρωσία από την άλλη δείχνει ακόμη επιφυλακτική και εξακολουθεί να «δείχνει» προς την Ουκρανία αλλά και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Δύσης.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος που βρέθηκε πρόσφατα στη Μόσχα, μιλά για το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα και σχολιάζει τα σενάρια που έχουν διοχετευθεί για το ποιος ή ποιοι το οργάνωσαν.