MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Γ´ Παγκόσμιος πόλεμος: Νεοφιλελευθερισμός και παγκοσμιοποίησή εναντίον έθνους – κράτους

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας


Άρχισε ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος;

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Αυτός ο νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι όμοιος με τους δύο προηγούμενους. Όπως έχει επισημανθεί και σε παλαιότερα άρθρα, εδώ έχουμε σύγκρουση δύο συστημάτων, που εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους. Έχουμε εμφανή και ανοικτή πλέον σύγκρουση νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και έθνους κράτους. Αλλά και νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος της Κίνας.

Πως η Ρωσία εκμεταλλεύεται την εγκληματική απόφαση Μητσοτάκη να μην απαίτηση κυρώσεις για την Τουρκία

Η Κύπρος μπαίνει πλέον στο στόχαστρο λόγω της δικής μας αδράνειας


Η πρόσφατη δήλωση Λαβρόφ επιβεβαιώνει πλήρως αυτά για τα οποία προειδοποιούσαμε εδώ και μήνες: Σήμερα η Ρωσία επικαλείται το προηγούμενο της εισβολής στην Κύπρο και την ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας και της ΕΕ έναντι Τουρκίας για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία!

«Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη.»

Δημήτρης Τζώρας : Στα όπλα αδέλφια να υπερασπιστούμε την «σερβιέτα» της Ούρσουλας, του Μακρόν και του Μητσοτάκη από τους Ρώσους

Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής


Μετά τη βίαιη καταστολή από το υπερεθνικό κράτος του κομβόι Ελευθερίας στην Οτάβα, ένα άλλο κομβόι από ρωσικά τανκς, «απελευθερώνει» τους Ρωσόφωνους της Ουκρανίας, διαμελίζοντάς την!

Ποια κοινωνία και ποιοι λαοί θα πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν, μετά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα lockdown, τα πολιτικά τους καθεστώτα και την εξουσιαστική σερβιέτα της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, του Μακρόν, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ζάκερμπεργκ και του Γκέιτς…

Αυξάνεται κατά 34% από σήμερα το ρεύμα … ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

– ΣΤΑ 235,5 ΕΥΡΩ Η ΜΕΓΑΒΑΤΩΡΑ


Σημαντική άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται στην προημερήσια αγορά για την Παρασκευή, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου που ακολούθησε.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο για την Παρασκευή διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 34% σε σχέση με την τιμή της Πέμπτης, ωστόσο δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε διαμορφωθεί και σε υψηλότερα επίπεδα. Αντίστοιχα, η τιμή του φυσικού αερίου στην πλατφόρμα TTF της Ολλανδίας διαμορφώνεται το μεσημέρι της Πέμπτης στα 120,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 36,1%.

Η παρακμή της Δύσης

Οι δηλώσεις έχουν παύσει να γίνονται πιστευτές από το 1974, όταν οι γκάνγκστερ του «Αττίλα» βίαζαν την Κύπρο


Πολλά τα λόγια συμπαράστασης, αλλά ούτε ένας Ευρωπαίος εθελοντής δεν εμφανίστηκε για να καταταγεί στον ουκρανικό στρατό και να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων. Φυσικά και δεν υπάρχει πρόθεση να… ματώσουν οι καλοζωισμένοι, εκ του ασφαλούς «ανθρωπιστές», υπέρ των Ουκρανών.

Πολλές οι δηλώσεις και οι αυστηρές προειδοποιήσεις για κυρώσεις, αλλά οι Ρώσοι κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι στην Ουκρανία. Οι απειλές για χρήματα που θα χάσουν δεν τους τρομάζουν ιδιαίτερα – ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουν το «πάνω χέρι» το οποίο έχουν στο πολεμικό, αλλά τύποις αναίμακτο παίγνιο της ενέργειας.