MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΑΡΘΡΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ : Συνθήκη της Λωζάνης: Οι Τούρκοι μιλάνε για σκοινί στο … σπίτι του κρεμασμένου!

Του Λεωνίδα Κουμάκη, μέλους του ΙΗΑ

Μόλις ένας χρόνος απομένει από την συμπλήρωση ενός αιώνα από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης που σφράγισε τον επώδυνο συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Πριν από δέκα τρία χρόνια, στις 04/09/2009, είχε αναρτηθεί για πρώτη φορά ένα κείμενο μου για τον διαχρονικό τουρκικό παραλογισμό να απαιτεί από τους άλλους όλα όσα περιφρονεί η ίδια, με τίτλο «Συνθήκη της Λωζάνης: Οι Τούρκοι μιλάνε για σκοινί στο … σπίτι του κρεμασμένου!».

Το κείμενο αυτό παραμένει τόσο διαχρονικό ώστε λες πως γράφτηκε τώρα, τον Ιούλιο του 2022 και όχι πριν από 13 χρόνια. Αξίζει τον κόπο να το ξαναθυμηθούμε όπως ακριβώς γράφτηκε τότε, χωρίς καμία προσθήκη ή αφαίρεση:

Λαβρόφ: «Τα ευρήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια σε Ντονμπάς αναφέρουν άμεσες παραβιάσεις της BTWC (Σύμβασης για Βιολογικά όπλα)! 2 ακόμη Αμερικάνικα βιολογικά στρατιωτικά εργαστήρια ανακαλύφθηκαν σ’ επικράτεια του Λούγκανσκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δηλώνει: «Τα ευρήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του SVO (ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης) σε στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονμπάς όσο και στις παρακείμενες αναφέρουν ξεκάθαρα άμεσες παραβιάσεις της BTWC (Σύμβασης για Βιολογικά όπλα) ».Την ίδια στιγμή το Twitter μπλόκαρε το λογαριασμό του Ρώοσυ πρέσβη στο Βερολίνο που αναπαρήγαγε αυτή την είδηση κι αυτή τη δήλωση Λαβρόφ. Οι μηχανισμοί λογοκρισίας της Δύσης δεν έχουν προηγούμενο. Παραπέτασμα .


Το σκοτεινό παρελθόν του Βαγγέλη Βενιζέλου

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου με αναφορά στις «σφαίρες για την δημοκρατία» και σε «πράκτορες της CIA»!


Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που προκάλεσε την μεγαλύτερη καταστροφή στην Ελλάδα και τους Έλληνες, αναλογικά με την λαϊκή νομιμοποίηση που διέθετε. Πρέπει να είναι μοναδικό φαινόμενο στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, όπου ένας πολιτικός με πενιχρή εκλογική διείσδυση κατάφερε να επιφέρει τέτοιες καταστροφές στην πατρίδα του – εξαιρούνται φυσικά οι δικτάτορες που είχαν μηδενική λαϊκή νομιμοποίηση.