MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ευρωκοινοβούλιο: «Διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου»

Άγριο σφυροκόπημα εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σε ορισμένες περιπτώσεις και του ίδιου του πρωθυπουργού, επιφύλαξαν χθες Τετάρτη 15/2 το απόγευμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλες σχεδόν οι Πολιτικές Ομάδες και οι ευρωβουλευτές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου», το οποίο είχε θέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
 
Τον λόγο έλαβε αρχικά ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης που αναφέρθηκε στις συνθήκες παρακολούθησης του, στις υπόλοιπες παρακολουθήσεις σε βάρος δημοσιογράφων, πολιτικών και στρατιωτικών, αλλά και στο κύκλωμα που λειτουργούσε μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο μέσω του ανιψιού του Δημητριάδη και τον ρόλο της ΕΥΠ. Κατήγγειλε ότι «ενώ η κυβέρνηση υποσχέθηκε να χυθεί φως στην υπόθεση, την τύλιξε στο σκοτάδι».
 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την τεράστια γεωπολιτική αλλαγή – Η Κίνα ανοίγει την πόρτα των BRICS για το Ιράν

Η Κίνα αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των BRICS με νέα ισχυρά μέλη - Ανοίγει τις πόρτες για το Ιράν 
 
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ενδυνάμωση των BRICS, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τη νέα τάξη πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα αντικαθιστώντας την αμερικανική ηγεμονία

Ήδη το ενδιαφέρον χωρών με ειδικό βάρος στην περιοχή για ένταξη στους BRICS δημιουργεί νέα δεδομένα ενώ επί τάπητος βρίσκεται και η δημιουργία κοινού νομίσματος. 

Τους BRICS απαρτίζουν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική ενώ μία σειρά από χώρες από Ιράν, Σαουδική Αραβία αλλά και Αργεντινή έχουν εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για την ένταξή τους.

Κλιμακώνεται και ο νομισματικός πόλεμος

Μέλη της ομάδας BRICS και ολοκληρώσεις τύπου Mercosur απειλούν τη μονοκρατορία του δολαρίου
 
Όταν μιλάμε για την κλιμακούμενη αντιπαράθεση αντιμαχόμενων διεθνών μπλοκ και δυνάμεων, συνήθως σκεφτόμαστε την ουκρανική σύρραξη, όπως και τις καλλιεργούμενες εντάσεις και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Πέρα όμως από το στρατιωτικό επίπεδο, εξελίσσεται κι ένας διαφορετικός πόλεμος εξίσου –αν όχι περισσότερο– καθοριστικός με τις καθαυτό πολεμικές συγκρούσεις. Πρόκειται για τον λεγόμενο νομισματικό πόλεμο, ή αλλιώς για τις ολοένα και πιο απτές κινήσεις ισχυρών κρατών ή και πολυεθνικών συσπειρώσεων που αποσκοπούν στην αποδολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας. 

«Δουλειά μας να επηρεάζουμε τα εκλογικά αποτελέσματα»! Σάλος από τις αποκαλύψεις για την Team Jorge

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας μεγάλων Μέσων και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, «Forbidden Stories» για την ισραηλινή εταιρεία «Team Jorge» και τον τρόπο χειραγώγησης εκλογικών αναμετρήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης.
 
Το πως γίνεται η «δουλεία» το αποκαλύπτει ο επικεφαλής της εταιρείας «φάντασμα» που χακάρει και παραπληροφορεί με «στρατιά» από διαδικτυακά τρολ και ψεύτικα προφίλ, «Χόρχε».
 
Εξήγησε τα μέσα που χρησιμοποιεί η «Team Jorge» σε ομάδα δημοσιογράφων, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους ενδιαφερόμενους συμβούλους Αφρικανικού ηγέτη.
 

Γιώργος Ρωμανός Κι αν, αν, λέω (!), ηττηθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;

Γιώργος Ρωμανός
 
Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
 
Κι αν, αν, λέω (!), ηττηθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;
 
Όλο το αφήγημα της Αμερικής, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ (Συμμαχία 80 χωρών), καταλήγει στην απόλυτη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα νικηθεί στο πεδίο της μάχης, θα συντριβεί οικονομικά, θα διαλυθεί και θα πολυδιασπαστεί σε μια σειρά από χώρες ελεγχόμενες από την Δύση. Αυτά διακηρύσσονται καθημερινά και σήμερα(!) στις χώρες της αντιρωσικής παγκόσμιας συμμαχίας, σε αυτόν τον συγκαλυμμένο «Γ΄ΠΠ». Είναι τόσο σίγουροι για τη νίκη τους που, όπως οι ίδιοι εξαγγέλλουν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ετοιμάζουν και δίκες τύπου Νυρεμβέργης, αφού θεωρούν δεδομένο ότι «οι Ρώσοι ηγέτες, μετά την συντριβή του ρωσικού στρατού, θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν σαν ‘‘εγκληματίες πολέμου’’, με την καταδίκη τους να έχει εκδοθεί πριν τις δίκες».