MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Η Δημοκρατία Μετατρέπεται σε Δικτατορία.

(Αναδημοσίευση Άρθρου του 2013)

Με ποιο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση ελέγχεται από τα εταιρικά συμφέροντα

Η Ε.Ε των Βρυξελλών παρουσιάζει τον εαυτό της σε όλο τον κόσμο, ως ένα λαμπρό παράδειγμα της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Ωστόσο στην πραγματικότητα, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Στην αληθινή δημοκρατία όλη η εξουσία ανήκει στο λαό. Η αρχή του «διαχωρισμού των εξουσιών» ανάμεσα στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης – Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική εξουσία – εισάγει ελέγχους και ισορροπίες, για την προστασία από τις καταχρήσεις. Αυτή η αρχή έχει γίνει παγκόσμια αποδεκτή, μετά από αγώνες της ανθρωπότητας, που κράτησαν χιλιάδες χρόνια.

Μάζης: Να ανακηρύξουμε μονομερώς την δική μας ΑΟΖ ως απάντηση στην Τουρκία

Ηλεκτρική καρέκλα το Μορατόριουμ να ζητάμε άδεια της Τουρκίας, είπε ο Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή. 
 

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο «τεμαχίζει» Amazon, Apple, Facebook και Google - Αντιδρά η Big Tech

Σε αναθεώρηση των επιχειρηματικών τους πρακτικών φαίνεται πως εξαναγκάζονται η Amazon, η Apple, το Facebook και η Google, 
στο πλαίσιο μιας νέας εκτεταμένης σειράς αντιμονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων, που εισήχθη από δικομματική επιτροπή μελών του Σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Με «πακέτο» πέντε νομοσχεδίων, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι τεχνολογικοί κολοσσοί που προαναφέρθηκαν θα δυσκολευτούν να ολοκληρώσουν προαναγγελθείσες συγχωνεύσεις ενώ θα τους απαγορευτούν η αγορά και η κατοχή σαφώς ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.