MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Περί φόρων

Κακώς νομίζουν οι ιθαγενείς ότι, τα ευρώ τους στα στρώματα, στις θυρίδες ή στο εξωτερικό είναι ασφαλή – πόσο μάλλον όταν προωθείται από τις δυνάμεις κατοχής το περιουσιολόγιο, μέσω του οποίου είτε θα χαρακτηρισθούν παράνομοι φοροφυγάδες, είτε θα λεηλατηθούν εξ ολοκλήρου.

Η διαφορά μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσομένων (υποανάπτυκτων κατά κάποιους άλλους) χωρών, όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, είναι ουσιαστικά τυπική – έχει σχέση δηλαδή αφενός μεν με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, αφετέρου με τα εισοδηματικά «στρώματα» που επωφελούνται.

Έχουμε τόση άγνοια για το Σύστημα που βλέπουμε τους εχθρούς μας ως καθοδηγητές!

Αυτό το Σύστημα που έχουμε απέναντί μας ελέγχει το Χρήμα, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, όλους τους Βουλευτές, όλα τα ΜΜΕ, όλους τους Συνδικαλιστές, την Τρομοκρατία και έχει μία τεχνογνωσία στη διαχείριση αυτοκρατοριών, λαών και κρίσεων που χάνεται στα βάθη της Ιστορίας.

Βέβαια θα πει κανείς ότι παρόλα αυτά τους «ξέφυγαν» κάποιοι οι οποίοι φαίνεται να ακολουθούν δικό τους δρόμο (βλέπε Πούτιν , Ερντογάν κλπ). Και οι δύο όμως υπήρξαν επιλογές του Συστήματος. 

Δεν ήταν επιλογή των αντισυστημικών αλλά ξεκίνησαν την καριέρα τους ως επιλογή του Συστήματος. Στην πορεία ίσως να κατάφεραν να απαγκιστρωθούν από αυτό με ασφάλεια και να παραμείνουν στην εξουσία χωρίς πλέον να ακολουθούν αυστηρά το σενάριο αλλά και χωρίς να αντιτίθενται ανοιχτά και ξεκάθαρα ενάντια στους Τοκογλύφους.