MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Νεοφιλελευθερισμός: Αν και πλέον ζόμπι, η μυσταγωγία του καλά κρατεί…

Μυσταγωγία είναι η μύηση σε ένα συνδυασμό πεποιθήσεων (ηθικών, αισθητικών, κοινωνικών, πολιτικών) που δεν μπορούν να αποδειχθούν με τη λογική ή να βασιστούν στην εμπειρία, αλλά γίνονται τυφλά αποδεκτές για παράλογους λόγους. Η ανθρωπότητα γνώρισε μία σειρά από μυσταγωγίες όταν μια άρχουσα ολιγαρχία κατάφερνε να κερδίζει την πίστη και την υπακοή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού.
 
Η “μοναρχική μυσταγωγία” επικράτησε για χιλιάδες χρόνια μέσω της επίκλησης του θεϊκού δικαιώματος να κυβερνά. Οι “ολοκληρωτικές μυσταγωγίες” περιέβαλαν τους εναλλακτικούς κολεκτιβισμούς με τις πεποιθήσεις, του φασιστικού επιθετικού εθνικισμού, του ναζιστικού φυλετικού πολέμου και της μαρξιστικής ταξικής σύγκρουσης. Οι “μεταμοντέρνες μυσταγωγίες” της woke αφύπνισης, φυλετικής ταυτότητας και δικαιωματισμού εμφορούνται από παρόμοιες ολοκληρωτικές τάσεις: Οποιαδήποτε αμφισβήτηση και κριτική αντιμετωπίζεται με υστερία, συναισθησιακή καταδίκη και επιμονή ότι ο αντίπαλος πρέπει να καταργηθεί.
 

Eurostat: Η Ελλάδα κοντά σε Ρουμανία & Βουλγαρία στις υλικές και κοινωνικές στερήσεις

Άκρως αποκαλυπτικά αναφορικά με τους δείκτες φτώχειας στη χώρα μας
 
Το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέστησαν σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις το 2023 καταγράφηκε στη Ρουμανία (19,8%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (18%) και τρίτη η Ελλάδα (13,5%).
 

Ε.Μασκ: «Οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι κατ’ έτος από τις γεννήσεις»!

«Ο Μασκ να αγοράσει την Ελλάδα και να την κάνει μεγάλη ξανά» γράφουν χρήστες στο «X»
 
Δυσάρεστα έκπληκτος είναι ο Έλον Μασκ βλέποντας την δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και αφού διάβασε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι οι θάνατοι κατ’ έτος στην χώρα μας είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις!
 
Ο Έλον Μασκ, έκανε μια ανάρτηση για τις γεννήσεις και τους θανάτους στην Ελλάδα παραθέτοντας ανάρτηση άλλου χρήστη του «X».
 

Αυτός είναι ο 58χρονος που συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Μισθοφόρος στην Ουκρανία με «πλούσια» δράση

Προσπαθούν να τον «εξαφανίσουν» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν έναν 58χρονο που κρατούσε καλάσνικοφ AK-47, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Πρόκειται για τον Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, έναν νεοναζί μισθοφόρο στην Ουκρανία, με «πλούσια» δράση.
 

ΗΠΑ: Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ; Τι ανακοίνωσε το FBI

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι διενεργεί έρευνα για «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας» με στόχο -για δεύτερη φορά σε χονδρικά δυο μήνες- τον πρώην πρόεδρο κι υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, που είναι «σώος», ενώ ύποπτος βρίσκεται στα χέρια των αρχών.
 
Εν μέσω της εξαιρετικά τεταμένης εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν σε 49 ημέρες, την 5η Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος, που έπαιζε γκολφ στο ιδιόκτητο κλαμπ του μέσα στο οποίο είναι επίσης η κατοικία του στη Φλόριντα, είναι «σώος» μετά τα πυρά που βλήθηκαν «κοντά στο σημείο» όπου ήταν, ανέφερε αρχικά, σε λακωνική ανακοίνωσή του, ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Στίβεν Τσανγκ χθες νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα).
 

Ν.Τραμπ μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας του: «Είμαι ασφαλής και καλά – Θα κάνουν τα πάντα για να με σταματήσουν»

«Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για εσάς δεν θα παραδοθώ ποτέ»
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νέα απόπειρα δολοφονίας του το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ στη Φλόριντα τόνισε ότι κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν από το να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
 
Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα email που έστειλε στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του έλεγε ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!».