MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η δικτατορία των αγορών

Η πέμπτη εξουσία είναι αυτή που βασιλεύει σήμερα στη Δύση, διοικώντας την απολυταρχικά – ενώ ο σκοπός της είναι η καταστροφή της μεσαίας τάξης, για να μην ηττηθεί από τη Δημοκρατία, με στόχο την κυριαρχία του πλανήτη από την ελίτ

“Από τη στιγμή που ο πλανήτης υπερχρεώθηκε, το χρηματοπιστωτικό τέρας, η παγκόσμια ελίτ όπως συχνά χαρακτηρίζεται, κυβερνάει απολυταρχικά – ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας κυβερνήσεις και οδηγώντας τις εξελίξεις, χωρίς καμία αντίσταση από κανέναν” (πηγή).

Ο Μητσοτάκης απλά αποτελειώνει το πρότζεκτ διάλυσης της Ελλάδας

Και τώρα θα τολμήσω την πρόβλεψη. Ως γνωστόν η ΕΕ επιχειρεί εδώ και δεκαετίες να καταλύσει τα έθνη με διάφορους τρόπους, δοκιμάζοντας τελευταίως το όπλο του εποικισμού και της πληθυσμιακής αλλοίωσης. Με τους τζιτζιφιόγκους που κυβέρνησαν την χώρα αυτό δεν ήταν πολύ δύσκολο. Ο Μητσοτάκης απλά αποτελειώνει το πρότζεκτ βάζοντας την δική του πινελιά στο τέλος του έργου.

Ελένη Παπαδοπούλου 

Το έργο είναι πλέον πασιφανές, πρέπει να έχεις πρόβλημα για να μην το καταλαβαίνεις. Η Ελλάδα παύει να είναι έθνος-κράτος με εθνική ανεξαρτησία. Αυτό το ξεκίνησε ο Σημίτης με το ευρώ, το συνέχισε το χαμένο ο ΓΑΠ με το μνημόνιο, που αποτέλεσε έναν οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, ώστε να μπορέσει να υποστεί αγόγγυστα ότι θα ερχόταν πλέον εκβιαστικά. Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι η χώρα μας ήταν μία Ουγκάντα, που ακόμη και σε οικονομικά δύσκολες συνθήκες δεν θα μπορούσε να δημιουργησει πλούτο και να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.