MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Λεωνίδας Κουμάκης : Γιατί ο στρίγγλος (ξανα)έγινε αρνάκι

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*
 
Ο (κατά τον πρώην αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΑπατεώνας Δικτάτορας της γειτονικής Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 ήλθε για οκτώ ώρες στην Αθήνα με μια τερατώδη  κουστωδία, συμπεριφέρθηκε σαν αρνάκι, μοίρασε χαμόγελα και υπέγραψε 15 συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και την «Διακήρυξη των Αθηνών», ένα κείμενο προθέσεων για τη φιλία και την συνεργασία των δύο χωρών το οποίο όμως δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεν είναι δεσμευτική κατά το διεθνές δίκαιο, ούτε παράγει νομικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις για τις δύο χώρες.  
 

Καταστροφικές οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη – Ομαδικά πυρά κορυφαίων νομικών κατά Φλωρίδη

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα νομοθέτημα οπισθοδρομικό, αντιμεταρρυθμιστικό, αντιφιλελεύθερο, για διατάξεις που περιφρονούν τον επιστημονικό λόγο και για ποινικό λαϊκισμό
 
Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 28 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εξαπέλυσαν οι κορυφαίοι νομικοί επιστήμονες της χώρας.
  • Από τη Μαρία Παναγιώτου
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με τίτλο «Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης: Αναμόρφωση ή παραμόρφωση του ποινικού συστήματος;», από την Ελληνική Εταιρεία Ποινικού Δικαίου και την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στο νομοσχέδιο του «άγνωστου νομοθέτη» (σ.σ.: ονομάστηκε έτσι επειδή δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των συντακτών του) είναι μνημειώδεις.
 

Pfizer: Κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της και προχώρησε σε μαζικές απολύσεις

Η περίοδος της απόλυτης παγκόσμιας κυριαρχίας τον καιρό την πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε τέλος
 
Η Pfizer μετα την περίοδο του κορωνοϊού όπου είχε μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιου καθεστώτος ανακοίνωσε μείωση του κόστους και περιστολή δαπανών, με το «ψαλίδι» να συμπεριλαμβάνει περικοπές άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και φυσικά μαζικές απολύσεις.
 
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, οι μετοχές της Pfizer έκλεισαν στα 26,13 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου 2013.
 
Συνολικά η μετοχή της Pfizer γράφει απώλειες το 2023 περίπου 49%.