MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ν. Λυγερός - "Ασκήσεις Έξυπνης Ιστορίας"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"Ασκήσεις Έξυπνης Ιστορίας". 

Πνευματικό κέντρο Αγίου Λαζάρου, Λάρνακα. 

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, ώρα: 10.30

«Βόμβα» στις τράπεζες: Χάθηκαν καταθέσεις 1,5 δισ. σε ένα μήνα

Επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία των καταθέσεων καθώς καταγράφεται αναστροφή του θετικού κλίματος μέχρι το τέλος του 2016 και πλέον οι τράπεζες χάνουν συνεχώς κεφάλαια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος, μείωση κατά 34 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιανουάριο του 2017, οι καταθέσεις της Γενικής Κυβέρνησης έναντι αύξησης κατά 175 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 16,3% από 12,2% τον προηγούμενο μήνα. Έτσι διαμορφώθηκαν σε 119,75 δισ ευρώ, που αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2001. Το Δεκέμβριο του 2016, το ύψος των καταθέσεων είχε αυξηθεί κατά 2,972 δισ ευρώ. 

Η βιβλική καταστροφή των μνημονίων

Ο βασικός σκοπός της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα είναι η μεταφορά του δημοσίου χρέους στους Πολίτες, καθώς επίσης η εξυπηρέτηση του μέσω της ληστείας της ακίνητης περιουσίας τους – με τη βοήθεια των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών σε εξευτελιστικές τιμές.

Ανάλυση

Η βασική αιτία, λόγω της οποίας θεωρεί ο γερμανός υπουργός οικονομικών ότι, η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση, είναι η χαμηλή παραγωγικότητα των εργαζομένων της – ευρύτερα η ελλειμματική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, παρά το ότι οι μισθοί, οπότε το κατά κεφαλήν εργατικό κόστος ανά μονάδα προϊόντος, έχουν μειωθεί στο μισό, με αποτέλεσμα να είμαστε η μοναδική χώρα που έχει πλησιάσει τη Γερμανία, χωρίς καν τη βοήθεια των επενδύσεων (γράφημα – οι επενδύσεις αυξάνουν την παραγωγικότητα).

ΚΑΖΑΚΗΣ : Πώς ετοιμάζονται να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία των ελλήνων πολιτών.

Ευτυχώς, η κυβέρνηση πέτυχε έναν ακόμη «έντιμο συμβιβασμό». Τέρμα η διαρκής σκληρή λιτότητα. Έτσι λέει και φυσικά κανείς δεν την πιστεύει. Ο λόγος είναι απλός. Οι δανειστές θέλουν την κυριότητα του οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα. Και για να το πάρουν οδηγούν την οικονομία σε κατάρρευση και τους Έλληνες σε πτώχευση άνευ προηγουμένου.

Πάρτε για παράδειγμα τους φόρους. Στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα (7/2/2017) εμφανίζεται ένας πάρα πολύ αποκαλυπτικός πίνακας. Αυτό που δείχνει ο πίνακας είναι πόσοι ως ποσοστό από το σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα αποδίδουν μηδενικούς φόρους. Δεν σημαίνει ότι δεν φορολογούνται. Απλά σημαίνει ότι παρά την φορολόγησή τους, το ποσοστό αυτό των φορολογουμένων δεν αποδίδει φόρους. Κυριολεκτικά αποδίδει φόρους μηδέν.

Μια ναζιστική Ευρώπη.

«Μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.» Bertolt Brecht ( Όταν είδε τον κόσμο στις πλατείες των πόλεων να πανηγυρίζει για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου).

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτικός Συντάκτης
giota.houliara@gmail.com

Σε κοινή συνέντευξή του στους αμερικανικούς «Times» και στη γερμανική «Bild» ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «όχημα της Γερμανίας» και προέβλεψε ότι μετά τη Βρετανία και άλλες χώρες θα αποφασίσουν την έξοδο από την Ε.Ε.

Η αλήθεια είναι πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ που φαίνεται ότι δεν τρέφει καμία εκτίμηση γι΄αυτή την Ευρώπη δεν ανακάλυψε τον τροχό. 

Δεν υπάρχει έστω ένας Έλληνας δικηγόρος; Ένας;

Κατηγορούν συνεχώς τις κυβερνήσεις μας για αναξιοπιστία – χειραγωγώντας ακόμη και εμάς τους ίδιους, οι οποίοι κατανοούμε πως εάν υποχρεωθεί κάποιος να υπογράψει μία συμφωνία «με το πιστόλι στον κρόταφο», η οποία είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να τηρηθεί (όπως τα περιοριστικά μνημόνια σε εποχές αποπληθωρισμού ή οι μεταρρυθμίσεις σε περιόδους ύφεσης), δεν είναι δυνατόν να την τηρήσει. 

Αντίθεση και μάχη μεταξύ ελεύθερου internet και ΜΜΕ.

Αν προσέξει κάποιος τις διαφορές μεταξύ του ελεύθερου internet και των ΜΜΕ (φυσικά και αυτών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο), θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελεύθερο internet εκφράζει τη βούληση της κοινωνικής βάσης, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν τη βούληση του ελιτίστικου ολιγαρχικού καθεστώτος. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της ζωής (πολιτική, οικονομική, πνευματική, κοινωνική κ.λ.π.). Ειδικότερα: 

1) Στην εσωτερική πολιτική, το ελεύθερο internet εκφράζει τη δημοκρατία, ενώ τα ΜΜΕ την ολιγαρχία.