MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο με μηδενικό κέρδος στα «θέματα της»-Χρ.Καπούτσης

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση
 
Μεγαλώνει η συμμετοχή της Ελλάδας , στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ελληνική εμπλοκή γίνεται όλο και πιο βαθιά κατόπιν εντολών του ΝΑΤΟ αποτελώντας έτσι ακόμα μια χώρα, που κατατάσσεται από την Ρωσία στις “μη-φιλικές”. Σε άσκηση που διεξάγει τμήμα του Στόλου της Ρωσίας (μετέχουν τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια της Ρωσίας που ελλιμενίζονται στη Συρία) στην Ανατολική Μεσόγειο, το ΝΑΤΟ απαντά με άσκηση ναυτικής ετοιμότητας και επιτήρησης , στην οποία πρωταγωνιστεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, είναι διαρκής η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Χάρι Σ. Τρούμαν» και της ομάδας κρούσης που το συνοδεύει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στα «χαρακώματα» κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής!

Έρχεται «τσουνάμι» προσφυγών κατά της ληστρικής ρήτρας - Οι δικηγορικοί σύλλογοι οργανώνουν τις συλλογικές αγωγές


Οι ανελέητες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εγκεφαλικά σε πολίτες και επιχειρήσεις, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι δεν οφείλονται στην κατανάλωση, αλλά στην περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η οποία σχεδόν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς είναι, ωστόσο, έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος σε ύψη που ο κόσμος ούτε με το κιάλι δεν μπορεί να δει.

Λογαριασμοί που έρχονται αυξημένοι κατά 50, 60, ακόμα και 70% και των οποίων το μεγαλύτερο μέρος του ποσού δεν είναι αυτό που κατανάλωσαν, αλλά αυτό που τους επιβλήθηκε λόγω της ρήτρας.

Για την Ελλάδα που πάλι και που μόνιμα αιμορραγεί

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που τελευταίως πέφτει συνεχώς έξω και αναγκάζεται να μεταβάλλει τις αρχικές προβλέψεις του, ο ρυθμός ανάπτυξης από 4.6% θα μειωθεί σε 3.5%, ενώ για το 2023 θα μειωθεί ακόμη περισσότερο στο 2.6%. Να υπογραμμίσω το γεγονός ότι για τα μεταγενέστερα έτη (2026 και 2027) ο ρυθμός ανάπτυξης επανέρχεται στις πάγιες προβλέψεις του ΔΝΤ, με βάση τις οποίες ο μέσος ρυθμός, ως το 2060, δεν θα υπερβαίνει το 1%. Η διαπίστωση αυτή υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική οικονομία θα είναι, για πολλές ακόμη δεκαετίες, καθηλωμένη από τα εγκληματικά μνημόνια, από τις σκληρές συνθήκες εξυπηρέτησης του χρέους, που της έχουν επιβληθεί, αλλά και από την εντελώς ακατάλληλη για την περίπτωσή της, μακροοικονομική πολιτική της Ευρωζώνης. Συνεπώς, οι συχνές εξάρσεις των αρμοδίων, για το πόσο καλά πηγαίνει δήθεν η οικονομία, δεν συμπορεύονται με την πραγματικότητα. Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, παραπέμπω σε σχετικό άρθρο μου (21.02.2022 στο Slpress).

Φίλης Γ.: Τεράστια διλήμματα για την Τουρκία εάν η κατάσταση πιεστεί και κλιμακωθεί περαιτέρω.

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM αναφορικά με του που βρισκόμαστε στο πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας (19-04-2022 / real.gr).


Ο κ. Φίλης αρχικά είπε ότι ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη που θα κρίνει το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία. Θα δούμε αρματομαχίες και όπως είπανε οι ειδικοί στρατιωτικοί, οι Ουκρανοί πρέπει να πολεμήσουν επί του πεδίου. Δεν μπορούν να μείνουν ταμπουρωμένοι στις πόλεις τους, θα πρέπει να βγουν και να αντιμετωπίσουν τώρα τις εφαρμοσμένες δυνάμεις των Ρώσων, οι οποίες θα προσπαθήσουν να καταλάβουν όλη την Ανατολική Ουκρανία.

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι οι Ρώσοι θα κινηθούν και προς Οδησσό, διότι στρατηγικός αντιλαμβάνονται ότι μετά από αυτό που έγινε με το καταδρομικό "Moskva", ακόμα και αν καταληφθεί ολόκληρη η Αν. Ουκρανία, δεν θα έχουν ασφάλεια στη Μαύρη θαλασσα.