MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Φίλης Γ.: Τεράστια διλήμματα για την Τουρκία εάν η κατάσταση πιεστεί και κλιμακωθεί περαιτέρω.

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM αναφορικά με του που βρισκόμαστε στο πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας (19-04-2022 / real.gr).


Ο κ. Φίλης αρχικά είπε ότι ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη που θα κρίνει το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία. Θα δούμε αρματομαχίες και όπως είπανε οι ειδικοί στρατιωτικοί, οι Ουκρανοί πρέπει να πολεμήσουν επί του πεδίου. Δεν μπορούν να μείνουν ταμπουρωμένοι στις πόλεις τους, θα πρέπει να βγουν και να αντιμετωπίσουν τώρα τις εφαρμοσμένες δυνάμεις των Ρώσων, οι οποίες θα προσπαθήσουν να καταλάβουν όλη την Ανατολική Ουκρανία.

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι οι Ρώσοι θα κινηθούν και προς Οδησσό, διότι στρατηγικός αντιλαμβάνονται ότι μετά από αυτό που έγινε με το καταδρομικό "Moskva", ακόμα και αν καταληφθεί ολόκληρη η Αν. Ουκρανία, δεν θα έχουν ασφάλεια στη Μαύρη θαλασσα.

 
Ο κ. Φίλης στη συνέχεια σχολίασε την ενέργεια του Πούτιν να παρασημοφορήσει τους επικεφαλής της Ταξιαρχίας που επιχείρησαν στην Μπούτσα. Όπως είπε, είναι μία κατάσταση την οποία χρησιμοποιούν οι διάφορες πολιτικές ηγεσίες, θέλοντας να επισημάνουν και στη διεθνή κοινότητα ότι αυτό που κοιτάνε είναι το συμφέρον τους αλλά και να ανυψώσουν το ηθικό των ανθρώπων τους, ανεξαρτήτως το τι έχουν κάνει. Οπότε υπό αυτή την έννοια και μέσα στις συνθήκες τις πολεμικές, είναι μια κίνηση η οποία δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει.

Τέλος ο κ. Φίλης μίλησε για τα τεράστια διλήμματα που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία εάν η κατάσταση πιεστεί και κλιμακωθεί περαιτέρω. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου