MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Λίβελοι Α.Μέρκελ κατά Ελλάδας & έπαινοι υπέρ Τουρκίας: «Εξαιρετικό το έργο της Άγκυρας - Ντροπή όσα είδαμε στην Λέσβο»

 
Η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ στηρίζει απροκάλυπτα την Τουρκία για την οποία θεωρεί ότι «εκτελεί θαυμαστό έργο» στο μεταναστευτικό και την ίδια στιγμή μιλάει για «φρικτές εικόνες στην Μόρια» αναφερόμενη υποτιμητικά στην Ελλάδα!
«Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ και επιτελεί «θαυμαστό και αξιοσημείωτο έργο σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τεσσάρων εκατομμύριων προσφύγων»!
Αναφορικά με την ολική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, από φωτιά που έβαλαν οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί, εκτόξευσε λίβελους κατά της Ελλάδας:
«Τις τελευταίες ημέρες είδαμε φριχτές εικόνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των προσφύγων. Και όχι από την Τουρκία, θα ήθελα να το τονίσω, αλλά από τη Λέσβο, από ένα κράτος μέλος της ΕΕ».

Γιάννης Ιωαννίδης : Lock Down σημαίνει έλλειψη στρατηγικής , τι αποκαλύπτει η θνητότητα

Νοσεί με κορωνοϊό τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού της γης, λέει στον 98,4 ο καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας, Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής και κλινικός παθολόγος στο Πανεπιστήμιο του Stanford, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως Έλληνες επιστήμονες , ο Γιάννης Ιωαννίδης, με τη θνητότητα στο 0,15% και το ποσοστό να αυξομειώνει ανάλογα με τα ηλικιακά κριτήρια και τα νοσήματα των ασθενών, ακόμη και 5 φορές πάνω σε ειδικές όμως κατηγορίες. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρέθεσε προέρχονται από την αναλυτική επεξεργασία 83 μελετών σε παγκόσμια κλίμακα και θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά της Ιατρικής. 
 

Ποια Τουρκία; Εφ’ όλης της ύλης τελικά η Σύνοδος Κορυφής

Από τις αρχές του καλοκαιριού επιχειρείται μια ειδική Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθούν συνολικά οι σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία. Αυτό, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό, καθώς αρχικά δόθηκε προτεραιότητα στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης και στη συνέχεια, κυρίως από το Βερολίνο, προτάχθηκε η κατάσταση στη Λευκορωσία. Σήμερα έγινε γνωστό, ότι και η Σύνοδος της Πέμπτης θα αφορά τη θέση της ΕΕ στον κόσμο και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα διεθνή θέματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.


Η Σύνοδος της Πέμπτης ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα. Αναβλήθηκε όμως, καθώς ένα από τα μέλη της φρουράς του Σαρλ Μιλέλ βρέθηκε θετικό σε τεστ Covid-19. Η αναβολή αυτή έδωσε βέβαια χρόνο στην Άγκυρα να ανακοινώσει την πρόθεσή της να επανέλθει στις διερευνητικές συνομιλίες με την Αθήνα και να αποσύρει το Oruc Reis. Παράμετροι που απομακρύνουν πλέον το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, τουλάχιστον για τις προκλήσεις της προς την Ελλάδα.