MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Καταιγίδα νέων αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ανατιμήσεις σε 200 τουλάχιστον προϊόντα μέχρι τις αρχές Μαρτίου
 
Καταιγίδα νέων αυξήσεων φέρνει το 2024 καθώς η αύξηση του πληθωρισμού, θα χτυπήσει δημιουργώντας ανατιμήσεις σε τουλάχιστον 200 προϊόντα πρώτης ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
 
Αναλυτικότερα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και τις πρώτες μέρες του Μαρτίου αναμένονται δυο κύματα ανατιμήσεων σε 200 τουλάχιστον προϊόντα πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα,  έως το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να περάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αυξήσεις της τάξης του 6% κατά μέσο όρο σε 100 προϊόντα, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια αύξηση της τάξης του 7% σε άλλα 100 προϊόντα έως το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.
 

Τι ΔΕΝ μας είπαν για την συνάντηση Μπλίνκεν-Μητσοτάκη! Παναγιώτης Γερογλής

ΧΑΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ Α. ΜΠΛΙΝΚΕΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI)

 
Γράφει ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΓΛΗΣ*
 
Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά (και εντός της ίδιας ημέρας 6 Ιανουαρίου), οι συναντήσεις θέματος , με επισκέψεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, στους αρχηγούς κρατών, της Τουρκίας και της χώρας μας αντίστοιχα.
 
Η αναφερόμενη επίσκεψη, ήταν εντός πλαισίου ευρύτερων επαφών του ΥΠΕΞ ΗΠΑ, όπου ο ίδιος πραγματοποίησε αυτοπρόσωπες επισκέψεις από 4 έως 11 Ιανουαρίου, σε Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Κρήτη (Ελλάδα), Αμμάν (Ιορδανία), Ντόχα (Κατάρ), Άμπου-Ντάμπι (Ην.Αραβικά Εμιράτα), Αλ Ούλα (Σ. Αραβία), Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Δυτική όχθη (Παλαιστινιακή Αρχή), Μανάμα (Μπαχρέιν), Κάϊρο (Αίγυπτος).