MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Πως η Γερμανία εξόντωσε την μισή Ευρώπη σε μόλις 15 χρόνια με τη "Συνθήκη σταθερότητας" και το σκληρό ΕΥΡΩ

Η ‘κατάκτηση της Ευρώπης’ από την Γερμανία επετεύχθη σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η Γερμανία επέτυχε την ενοποίηση της Δυτικής με Ανατολική γερμανία, κάνοντας καραμπόλα εκμετάλλευσης. Αφενός εκλεισε Ανατολικογερμανικές παραγωγικές εταιρίες και φτωχοποίησε 15 εκατομμύρια εργατικό δυναμικο, της Ανατολικής πλευράς (οι μισθοί των δυο περιοχών ακόμη και τωρα δεν εχουν εξισωθεί) ρίχνοντας το δικό της κόστος, και διευρυνοντας την αγορά της σε βαρος αλλων γερμανων! 

Ο γεωπολιτικός εκμηδενισμός της Ελλάδας

Είμαστε ένα νέο ιδιότυπο πολιτικοκοινωνικό αλλά και πολιτειακό πείραμα της ΕΕ, τύπου Βοσνίας – όπου εκεί απέτυχε λόγω της αντίδρασης των δύο συνιστωσών οντοτήτων της «χώρας». Εδώ πιστεύουν πως θα επιτύχει, εφόσον βέβαια καταφέρουν προηγουμένως να αντικαταστήσουν ένα μεγάλο τμήμα του γηγενούς, ανυπάκουου πληθυσμού – μέσω της μετανάστευσης των καλύτερών ατόμων του στο εξωτερικό και της μαζικής εισαγωγής υπάκουων, ανειδίκευτων τριτοκοσμικών. Ωστόσο, αφού κατάφεραν αναίμακτα να μας επιβάλλουν τρία μνημόνια, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και σύντομα της ιδιωτικής, γιατί να μην πιστεύουν πως θα επιτύχουν επί πλέον τη δημογραφική αλλαγή; Οι επιτυχίες τους και η δειλία μας, ο αυτιστικός ατομισμός και η μικρόνοια του ελληνικού λαού, τους δίνει κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως θα το πετύχουν.

Η αλήθεια για τον πόλεμο στη Συρία – Οι πετρελαιοπηγές, η Τουρκία, οι αμερικανικοί σχεδιασμοί

A vehicle belonging to Turkey-backed Syrian rebel fighters is parked next to a Turkish military bulldozer in the Syrian town of Ras al Ain, as seen from the Turkish border town of Ceylanpinar, in Sanliurfa province, Turkey, October 30, 2019. REUTERS/Kemal Aslan 

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτήρης 

Η Συρία δεν υπήρξε ποτέ μια κυρίως πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά όχι ιδιαίτερα μεγάλα. Μάλιστα, ήδη πριν από τον πόλεμο η παραγωγή πετρελαίου είχε υποχωρήσει από τις 610.000 βαρέλια/ημέρα στις 385.000 βαρέλια/ημέρα. Αντίστοιχα, είχε μια σημαντική παραγωγή φυσικού αερίου. Ο κύριος όγκος πήγαινε για την εσωτερική κατανάλωση, όμως υπήρχαν και εξαγωγές. 

Το «στρατηγικό σοκ» στη Μέση Ανατολή

Οι εξεγέρσεις στο Λίβανο και το κλείσιμο των τραπεζών του, δεν οφείλονται μόνο στα προβλήματα διαφθοράς, στις εισοδηματικές ανισότητες, στο νεποτισμό και στις ελλείψεις των κρατικών δομών του – αλλά στο σοκ που αντιμετωπίζει η περιοχή, προειδοποιώντας μας πως στη Μέση Ανατολή «επωάζεται» σιωπηλά μία μεγάλη αναταραχή, με σημαντικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον πλανήτη. Το σοκ αυτό διαπιστώνεται από την κατάρρευση της καθιερωμένης τάξης πραγμάτων – με τις Η.Π.Α. να αποχωρούν και με το δόγμα Wolfowitz (= αμερικανική υπεροχή στην περιοχή) να φτάνει στο τέλος του. Φυσικά δεν θα πρόκειται για ένα γεγονός που θα συμβεί από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά – με δύο βήματα έξω και με ένα μέσα. Εν τούτοις, όλοι όσοι επωφελούνταν από το συγκεκριμένο δόγμα, από την παλαιά τάξη πραγμάτων, έχουν ήδη πανικοβληθεί – όπως οι εισοδηματικά ισχυροί ή το Ισραήλ, το οποίο αναζητεί επειγόντως συμμάχους διαισθανόμενο τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει.